Met twintig mille subsidieert de gemeente het programma ‘Niet rijk, wel kansrijk’ van het Jeugdeducatiefonds. Met dit programma wil het Jeugdeducatiefonds ervoor zorgen dat ieder kind gelijke en maximale ontwikkelingskansen krijgt. Veel kinderen in ons land hebben het lastig op school, zegt het fonds,  omdat ze in armoede opgroeien. In welvarend Amstelveen groeit volgens de gemeente nog altijd tien procent van de kinderen op in relatieve armoede.

Het Jeugdeducatiefonds werkt samen met basisscholen.

Horizon

Als blijkt dat geld een belemmering is voor de ontwikkeling van een kind, kan een school de hulp van het Jeugdeducatiefonds inschakelen. In Amstelveen doet het komend schooljaar 2024/2025 in elk geval bassischool de Horizon mee en waarschijnlijk nog drie basisscholen. De deelnemende scholen moeten wel voldoen aan een aantal criteria opgesteld door het Jeugdeducatiefonds.

Cofinanciering

Er is sprake van cofinanciering: De gemeente betaalt € 5.000 per school en het Jeugdeducatiefonds doet er zelf maximaal € 7.000 bij. Scholen kunnen via dit programma een aanvraag indienen voor een individueel kind, bijvoorbeeld voor een bril, fiets, bed, dyslexietest, kindercoaching of ondersteuning bij de thuissituatie. Daarnaast kunnen scholen educatieve groepsaanvragen doen. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het museum of theater, een fotoworkshop, busvervoer voor een schoolreis of extra leermateriaal voor de hele klas.

2 REACTIES

  1. Dit zijn toch minimale bedragen, zo niet fooien als je weet wat er allemaal rondgaat aan geld in de hier boven genoemde zaken. Scholen zullen natuurlijk altijd zeggen dankjewel, maar dit zijn echt maar symbolische bedragen. Wel vind ik de doelstelling van die stichting zeer loffelijk. De gemeente daarentegen, in de vorm van de coalitie, wist dit natuurlijk ook al jaren, maar kon nu niet achterblijven met een gebaar. Ondertussen kun je natuurlijk wel afvragen waarom zo’n bunkertje, waarom zo’n ponton met een grote badkuip in de Poel, waarom zo’n drol van Armando, waarom het verplaatsen van allerlei kunstwerken, waarom een Cobra? En natuurlijk ben ik het er mee eens dat beleid nooit voor 100% kan lukken, maar in onze rijke gemeente is toch veel geld weggegooid naar allerlei projecten waarvan je kunt afvragen wat het nut er van is, maar je hoort bitter weinig over sociaal en of educatieve projecten (uitgezonderd in het kader van WO2).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.