Wie René Meijer (foto) wil horen zingen, moet dinsdag 2 juli om 15.00 uur naar het café van  P60 komen. Daar is dan een middag van ‘My Generation’, een samenwerkingsverbond van de zorginstelling Amstelring en P60. De toegang is gratis en worden vooral nummers gezongen van de zeventiger jaren.
‘The Amazing Seventies’ heet het programma dan ook. Over oranje bruin behang, gifgroene badkamer en de toiletpot, oliecrisis en de opkomst van de discotheek.

Entertainment

Liedjes die men bij Meijer gaat horen, zijn bijvoorbeeld ‘Una Paloma Blanca’ van de George Baker Selection en ‘Be My Day’ van de Cats. Maar ook Corry Konings komt voorbij. René Meijer is zanger, gitarist, componist, tekstschrijver, presentator en stemacteur. Een creatieve duizendpoot dus. Hij is geboren en getogen in Amsterdam. Al op 6-jarige leeftijd begon hij met zingen in musicals op de lagere school maar echt gegrepen door de muziek werd hij op 12 jarige leeftijd toen hij een gitaar in zijn handen kreeg. Al grasduinend door de platenkast van zijn ouders kwam hij juweeltjes tegen van The Everly Brother’s, Elvis Presley, Johnny Cash, Buck Owens en vele anderen. Aan de Nederlandse kant zaten er Lp’s tussen van Toon Hermans, Kooten en De Bie, Robert Long, Ramses Shaffy en Johnny Jordaan. Zijn interesse voor country- en Nederlandstalige muziek en cabaret was gewekt. Momenteel speelt hij in de formatie The Bluegrass Bandits. Daarnaast blijft Rene schrijven voor zichzelf maar zeker ook voor anderen. Maar uiteindelijk kan hij het optreden zelf niet missen. “Er is niets mooiers dan een groep mensen te entertainen, en ze met een lach op hun gezicht en een goed gevoel weer naar huis te laten gaan”, zegt hij.

 Geraniums

My Generation organiseert activiteiten die op de boodschap neerkomen dat ouderen niet achter de geraniums moeten blijven zitten, ongeacht hun leeftijd en kwetsbaarheid.  My Generation gaat over het doorbreken van het stereotiepe beeldvorming rond ouderdom en het bewijzen dat het nooit te laat is om nieuwe avonturen aan te gaan of nieuwe passies te ontdekken. Naast activiteiten, zoals muziekmiddagen, is er het Rockkoor My Generation en verschillende bands. De organisatie is actief in Hoofddorp (Cpunt), Amstelveen (P60) en Haarlem (Het Badhuis). In P60 organiseert zij een cultureel programma waaronder een maandelijks muziekevenement en de wekelijkse koor repetities van het Rockkoor. Aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig, iedereen kan zich aansluiten zowel bij het koor als bij de culturele middagen. Een gouden stem of zangervaring is absoluut geen vereiste, goede zin des te meer. Het Muziekcafé is gratis, de koorrepetities kosten €4,00 per keer.  Voor informatie: mygeneration@amstelring.nl of telefoonnummer 06 14646643 (Misha de Jong).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.