Verkeerd voorgaan, doet verkeerd volgen. Blijkbaar volgt ook de communicatie-afdeling van Participe Amstelland trouw de gemeente in het meestal niet uitnodigen van media en achteraf een persbericht te sturen. De gemeente speelde er trouwens een rol in, dus het moest sowieso geheim blijven tot het was gebeurd. Op een niet in het persbericht genoemde dag schijnt wethouder Marijn van Ballegooijen de nieuwe naam van het wijkcentrum in de Kastanjeflat te hebben onthuld. Die heet nu Kastanjehof, zoals uit het naambord dat hij ‘feestelijk’ onthulde blijkt.

De ontmoetingsruimte heeft –  ook in het geheim – dit voorjaar ook een grondige metamorfose ondergaan.

Praatje

Bij de Kastanjehof kan men terecht voor de specialisaties van Participe: ‘een kop koffie, diverse activiteiten en een gezellig praatje’ en staan de deuren open voor iedereen in de buurt, waar ook omwonenden een fijne tijd kunnen hebben, zegt de welstandsorganisatie. Kennelijk is de enige beperking dat men niet bij de nieuwsmedia mag behoren, want dat regelen communicatieadviseurs zelf (via persberichten die vooral op reclame zijn gericht).

Dementie

Kastanjehof is blijkbaar ook gehuldigd als dementievriendelijke ontmoetingsplek. Miriam Groenhof van Alzheimer Nederland overhandigde het certificaat aan Anja Ulkeman, de sociaal beheerder van het wijkcentrum. Overigens vraagt Alzheimer Nederland wel altijd aandacht voor het lokale Alzheimer Café, maar ook van die kant kwam er nu geen enkel teken. Volgens Groenhof is het nu van een nieuwe naam voorziene centrum een ‘veilige en vertrouwde omgeving’ voor mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie. Aanmelden voor het activiteitenoverzicht via www.participe-amstelland.nu of mailen naar a.ulkeman@participe.nu .

Foto: Iedereen mocht erbij zijn,  mits men geen vertegenwoordiger van enig medium was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.