Zaterdag  (15 juni) wordt AmstelveenBeach officieel geopend om 12:00 uur door burgemeester Tjapko Poppens geopend en aansluitend de beachvolleybalwedstrijd tussen B&W en het Management Team van AmstelveenSport gehouden. Diezelfde dag is er van 11:00 tot 16:00 uur de SportExperience waar iedereen kan meedoen aan clinics en workshops van verschillende sportverenigingen en zijn of haar sport ontdekken. Van 16:00 tot 19:00 uur kan er op de vier beachcourts door iedereen van elk niveau vrij gesport worden.

Het beachsport evenement duurt twaalf dagen en er zijn verschillende toernooien

Toernooien

Zondag 16 juni is er van 11:00 tot 16:00 uur het BeachBadminton Toernooi en dinsdagavond (18 juni) gaan Amstelveense bedrijven vanaf 18:30 uur met elkaar de strijd aan tijdens het Bedrijven Beachvolleybaltoernooi. Donderdag (20 juni) speelt de Gemeente Amstelveen een onderling toernooi van 17:00 tot 19:30 uur. Vrijdag (21 juni) is er van 17:00 tot 20:30 uur de VrijMiBeach 4×4 waar iedereen z’n beste beachvolleybal kan laten zien, aansluitend kijkt men dan naar de voetbalwedstrijd Nederland-Frankrijk op een groot scherm bij Bar Dixie. De volgende dag (zaterdag 22 juni) kan iedereen meedoen met de nieuwe en zeer populaire sport Beach PickleBall tijdens het Fun toernooi van 11:00 tot 13:30 uur of het Fanatics toernooi van 14:00 tot 16:30 uur. Maandagavond (24 juni) is het de beurt aan de Amstelveense horeca tijdens het Horeca Beachvolleybaltoernooi van 18:30 tot 21:30 uur.

TopSport en clinics-

Het weekend van 22 en 23 juni staat in het teken van topsport met het eredivisie beachvolleybaltoernooi Queen & King of the Court. De 15 beste heren (op zaterdag) en dames (op zondag) beachvolleybalteams gaan met elkaar de strijd aan om de kroon. Gedurende AmstelveenBeach zijn er diverse Amstelveense sportverenigingen die hun trainingen houden, de beachcourts. Ruim tweeduizend scholieren van primair en voortgezet onderwijs maken door de weeks kennis met verschillende beachsporten onder leiding van sportverenigingen.

Spelen
Omdat er volgens AmstelveenSport niets leukers is dan buitenspelen is er een ruime programmering voor alle kinderen ‘en iedereen die zich jong voelt’ om zich uit te leven. Dit kan tijdens de SportExperience op de openingsdag, zaterdag (15 juni) van 11:00 tot 16:00 uur, en ook de dag erna tijdens het Oranje EK Kick-Off Festijn met Oud Hollandse spelletjes van 11:00 tot 15:00 uur. Op woensdagmiddagen 19 en 26 juni kunnen alle kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen met de Parkspelen op het zand van 13:00 tot 16:00 uur. Zondag 23 juni is van 10:00 tot 16:00 uur het KidsFestival met verschillende luchtkussens, veel sport en spel activiteiten en komt de NEVOBO Volleybalbus langs.

2 REACTIES

 1. Twaalf dagen, dat is lang voor een evenement waarvan de organisatoren qua geluidsoverlast te weinig rekening houden met omwonenden. Velen van hen kunnen geen kant op ivm leeftijd of kleine kinderen. Expats zullen nooit klagen omdat zij niet weten hoe en bij wie en omdat zij geen Nederlands spreken. Wij gaan godzijdank weg, homewatching in rustig Baarn.

 2. In alle jaren dat het Beach evenement wordt georganiseerd, zijn er nooit samen met de omwonenden tests gedaan om tot een geluidssysteem te komen waarvan de organisatie en deelnemers plezier hebben maar waarvan de omwonenden niet gedurende 12 dagen en avonden geluidsoverlast ondervinden.

  Amstelveen Beach is vanochtend begonnen en dat betekent vanaf nu: Luide muziek en aankondigingen die over het hele Stadsplein schallen en tot diep in onze woningen doordringen. Dus: Geen eigen muziek kunnen beluisteren, niet rustig kunnen praten, lezen en tv kijken, laat staan slapen voor wie dat wil of moet.

  Het is een sportief, gezond en gezellig evenement. Voor omwonenden is het leuk om naar te kijken, maar het geluidsniveau is domweg onnodig hoog en véél te hoog voor omwonenden.

  Een gemeente die vanuit haar machtspositie bewust geen rekening houdt met omwonenden, is kwaadwillig.

  Zie en luister:

  https://photos.app.goo.gl/awDyHtKQJy7EGdnr9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.