In het kader van European Focus Day besteedt gemeente Amstelveen op woensdag 19 juni extra aandacht aan inbraakpreventie. Een team van gemeentelijke veiligheidsmakelaars en handhavers, wijkagenten en een aantal slotenmakers staan die ochtend van 9.15 tot 11.00 uur in winkelcentrum Kostverlorenhof en ’s middags van 12.45 tot 15.00 uur op het Stadsplein. Met informatiemateriaal en gesprekken willen zij inwoners en andere geïnteresseerden bewust maken van de risico’s van woninginbraak en geven zij advies om dit te voorkomen.

Burgemeester Tjapko Poppens over deze extra aandacht voor inbraakpreventie: “Een woninginbraak is een heftige ervaring en zorgt er vaak voor dat mensen zich nog lange tijd onveilig voelen.”

Meer weg

Hij wijst er op dat ‘s zomers een stijging van het aantal woninginbraken valt te zien. “Mensen zijn meer weg, laten de ramen openstaan of gaan met vakantie. Het is dus goed deze tijd alert te zijn. Daarbij kan men zelf veel doen om de kans op een inbraak te verkleinen. Het veiligheidsteam laat met praktische tips zien wat u kunt doen om het inbrekers lastiger te maken. Kom langs en laat u informeren.”

Hang- en sluitwerk

Daarnaast benadrukt de burgemeester het belang van goed hang- en sluitwerk. “Er wordt nog steeds het vaakst ingebroken via de achterdeur, het keukenraam of de voordeur.” Hij adviseert de ramen goed dicht te doen als men weggaat en de buitendeur echt op slot. “Met goede sloten op ramen en deuren houdt men inbrekers buiten de deur.” Slotenmakers zijn aanwezig om te informeren over diverse soorten hang- en sluitwerk en welke het meest effectief zijn in het voorkomen van inbraken.

Subsidieregeling

De gemeente heeft een subsidieregeling voor inwoners die maatregelen treffen om hun woning te beveiligen. Men kan bij de aanschaf van inbraakwerende materialen, die zijn goedgekeurd volgens het Politiekeurmerk veilig Wonen (PKVW), gebruik maken. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten, met een maximum van € 300, bij de aanschaf van hang- en sluitwerk dat gecertificeerd is voor PKVW en met een maximum van € 500 voor een woning die beveiligd is conform het Politiekeurmerk Veilig Wonen (niveau certificaat Beveiligde Woning). Kijk voor meer informatie op: amstelveen.nl/veiligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.