Heel Randwijck leek zaterdag uitgelopen. Het was feest t.g.v. het tienjarige bestaan van de buurtonderneming Villa Randwijck. Burgemeester Tjapko Poppens onthulde bij die gelegenheid een gedenkdenkplaat aan een van de muren van de voormalige Michiel de Ruyterschool. Dat was niet altijd zo geweest, vertelde voorzitter Nicole Bodewes. Die herinnerde zich nog het protest uit de wijk tegen de sloop van het wijkcentrum De Laagte voorafgaande aan de bouw van het dagcentrum Nifterik. Dat was de reden van de oprichting van de buurtonderneming.

Het enthousiasme van de buurt en de vele vrijwilligers leidde tot de oprichting van de stichting Villa Randwijck.

Eigen beheer

Die wilde geen wijkcentrum dat moest worden beheerd door een of andere organisatie. De buurtonderneming wilde dat zelf doen, gezien de saamhorigheid van de wijk. En de gemeente werkte kennelijk daar graag aan mee, maar intussen hing de dreiging van de sloop van de school wel boven de stichting. Daar kwam de gemeente van terug, maar het gebouw aan de Carina van Clevepark kwam nog niet beschikbaar. In plaats daarvan kreeg de stichting een pand aan de Bourgondischelaan toegewezen. Maar tenslotte werd de buurtonderneming in het geheel van de voormalige school, na eerst tevreden te zijn geweest met één van de verdiepingen, gevestigd. Voorzitter Bodewes dankte alle vrijwilligers uit de buurt. En de burgemeester kreeg ook de smaak te pakken. Hij sprak zijn bewondering uit voor buurtgenoten van Randwijck, die zo ééndrachtig het wijkcentrum in eigen beheer steunen. Het feest werd gestimuleerd door get mooie weer. Er waren veel kinderen die genoten van onder meer de Waterballen, Springkussens en het zich laten schminken door de dames van het Schminckpalet. Maar ook voor volwassenen was er genoeg te vieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.