Op zaterdag 23 maart, de landelijke Compostdag, kunnen inwoners weer gratis compost ophalen bij de gemeentewerf. Volgens de gemeente een manier om hen te bedanken voor het sorteren van huishoudelijk afval.

Zij denkt daarbij in dit geval vooral aan groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT/E), waarvan is gemaakt.

CO 2 uitstoot

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar voor de tuin. Het stimuleert zegt de gemeente de groei van planten op een ‘milieuvriendelijke’  wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor ‘een natuurlijke bodembalans’. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle

tuinplanten. Maar de bestuurders zijn vooral enthousiast over het feit dat er  minder kunstmest nodig is en compost  volgens hen bijdraagt aan de vermindering van het broeikaseffect. ‘Want elke ton GFT/E bespaart 90 kilo CO 2 uitstoot.’

Vier zakken

Per inwoner zijn er zaterdag maximaal vier gratis zakken compost beschikbaar. En op = op, waarschuwt de gemeente.  De poort van gemeentewerf gaat om 8:30 uur open. Inwoners wordt geadviseerd tussen 10:00 en 12:00 uur te komen, want dan zou er bijna geen wachtrij en nog voldoende compost zijn. Naar een legitimatiebewijs kan na gevraagd worden. Behalve compost worden ook gratis matten met zaadjes voor veldbloemen en plastic zakken uitgedeeld voor uw Plastic en Metalen verpakkingsmateriaal zoals blikjes en Drinkpakken (PMD).

4 REACTIES

  1. Nou goed voor het milieu! 😂Allemaal met de auto (sic!) naar de milieustraat natuurlijk en daar nog een paar zakjes van 20 of 40 liter verpakt in milieuvriendelijk plastic . 😂
    Waarom niet gratis een paar m3 aarde afleveren bij mensen die in hun tuin een stel tegels hebben gewipt! Voorkomt autoverkeer ,plastic verpakking en stimuleert het wippen van tegels.

  2. Heel goed idee van dhr. Bikker. Maar VVD en D66 willen natuurlijk geen gratis compost verstrekken aan inwoners zonder auto of die hun auto niet voor dit soort doeleinden wensen te gebruiken. Dus worden de dure, liberale auto’s volgeladen met gratis compost en heeft de milieubewuste inwoner het nakijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.