De coalitiepartijen VVD, D66 en PvdA protesteerden tegen de grootschalige verkeerscontrole op woensdag 23 november op het Stadsplein. B&W hadden volgens die partijen toegezegd dat het daar nier meer zou gebeuren en zij stelden nu schriftelijke vragen daarover.

Driss Arabi (D66),Janne Leegstra (VVD) eb Esther Veenboer (PvdA) vinden dat een dergelijke controle nou niet bepaald bijdraagt aan een warm welkom in de stad. Er wad toegezegd dat een andere locatie ten zuiden van de A9 zou worden gezocht.

Motoragenten

Door motoragenten werden verkeersdeelnemers voor de in november gehouden controle naar het Stadsplein geleid en daar doorgelicht door de politie. Er werd gekeken naar de technische staat van de voertuigen. Blaastesten zijn afgenomen en scooters via een rollerbank gecontroleerd op het opvoeren. Zestig bestuurders werden bekeurd en volgens de vragenstellers zijn talloze agenten ingezet. Zij constateren dat het Stadsplein steeds vaker voor dergelijke verkeerscontroles wordt gebruikt en herinneren zich dat D66 ook al in 2014 en 2017 er vragen over heeft gesteld. Die zouden voor B&W aanleiding zijn om een andere locatie aan te wijzen. Wat geeft dat onderzoek opgeleverd, willen zij nu weten.

Niet geschikt

Overigens vinden de drie partijen het Stadsplein niet de geschikte locatie, hoewel ij achter de verkeerscontroles op zich staan. Maar het Stadsplein heeft naar hun mening een centrumfunctie. Dat vinden ook ondernemers daaromheen, zeggen ze. Die hebben al vaak over de  verkeerscontroles geklaagd.  Zij vinden dat die niet bij het visitekaartje van Amstelveen passen. Doe dat nou nooit meer, zeggen de vragenstellers in wezen tegen B&W. En zij willen dat het college praat met de politie over de locatie.

2 REACTIES

 1. Goh, wat raar nou weer hè ? Laat nou een VVD-bobo een horecazaak daar hebben! Ik vind het juist goed dat bij een punt waar veel horecazaken zitten gecontroleerd wordt, zeker op alcohol en drugs.
  Daarnaast het Stadshart ligt op een centraal punt en er is ruimte daar. Dit is ook een kwestie van maatschappelijke verantwoordelijkheid die blijkbaar de daar aanwezige bedrijven niet wensen te nemen, want zo’n controle staat immers niet “gastvrij”. Ze willen wel dat de politie jaagt op zakkenrollers, winkeldieven, zwervers, bedelaars enz., want daar hebben zij last van.
  Trouwens zo’n controle is ook niet elk weekend. Dus waar praat men over?
  Overal is het geven en nemen , maar blijkbaar wil de coalitie ten gunste van het bedrijfsleven enkel maar nemen.
  Ik heb ze nooit gehoord over de menige oudere bewoner ( vaak hun enige uitje nog) van delen van het KKP, voor wie de markt nu bijna onbereikbaar is.
  Nee, de coalitie heeft zich weer aardig in de kaarten laten kijken door alleen op te komen voor haar eigen belang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.