Alom in kerken wordt een kerstzangavond gehouden, maar ook in of bij sommige wijkcentra. Op een steenworp afstand van de rooms katholieke Augustinuskerk aan de Kalfjeslaan, vindt op kerstavond (24 december) om 20.00 uur in christelijk school voor vervolgonderwijs aan De Cuserstraat 3 (Buitenveldert) kerstzang plaats van de daar elke zondag sinds kort samenkomsten houdende evangelische gemeente Mozaiek020. De activiteiten van de lkerken rond kerst zijn uitgebreid met een zogeheten ‘Lichtjestocht’.

Die is daar in maart begonnen en met kerst wordt de ‘publieke opening’ gevierd, zeggen te organisatoren, die aan het thema ‘vrede op aarde’ de boodschap verbinden dat iedereen er welkom is. De kerk noemt zich een ‘nieuwe multiculturele- en inclusieve kerk in Amsterdam’.

LHBTI+

Het betekent dat iedereen er welkom is. “Of je nu bijvoorbeeld moslim, christen, atheïst, LHBTI-er of heel lang niet meer in een kerk bent geweest; Jezus houdt van alle mensen en onze deur staat open voor iedereen”, zegt de kerkleiding. Met de kerst staat veel muziek en samen eten het publiek te wachten. Mozaiek020 is als afdeling in Amsterdam onderdeel van de landelijke kerk Mozaiek, die vindt dat Jezus van iedereen houdt, wie men ook is, waar men ook vandaan komt en wat het verhaal van de bezoekers ook is. “Of je leven nu in puin ligt of alles op rolletjes loopt. Wij zijn een kunstwerk van gebrokenheid en Jezus is de Kunstenaar. Hij maakt van onze puinhoop en ons succes, onze twijfel en ons geloof een fantastisch mooi kunstwerk: een mozaïek”, zegt de organisatie.

 Theater

Intussen zijn ook in Amstelveen kerstzangavonden. Zo worden die in de Bolder en Villa Randwijck gehouden. In of bij De Bolder door de daar zondags samenkomende evangelische gemeente CAMA (24 december om 20.00 uur) en een dag eerder (vrijdag 23 december) tussen 17.00 en 18.00 uur, samen met de mensen van het Onbegrensd Theater. Teksten van de bekende (en minder bekende) kerstliedjes worden er uitgedeeld. Voor kinderen is er gratis warme chocolademelk en voor volwassenen een glaasje glühwein. “We leven toe naar Kerst. Het is nog minder dan twee weken en dan is het zover. Het is een mooie tijd van het jaar waarin ook veel kerken extra activiteiten organiseren. Laten we hopen en bidden dat dit allemaal bijdraagt aan (nieuw) geloof in Amstelveen! Graag willen we je op het volgende attent maken”, zegt de groep ‘Geloven in Amstelbeen’, die geregeld bidt voor het bestuur van en de samenleving in de stad. Die dag ook dat het tijd wordt voor een overzicht van alle kerstactiviteiten in de kerken. Dat is te zien op https://geloveninamstelveen.nl/kerst-in-amstelveen/
Lichtjestocht

Er is op 23 december een door verschillende kerken georganiseerde Lichtjestocht van 18.30 tot 19.15 uur, die begint bij de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A en eindigt bij de Pauluskerk aan de W. van Borsselenweg 116. “Beleef het kerstverhaal in Amstelveen”, zeggen de organisatoren. Men ontmoet volgens hen ontmoet Romeinen, engelen, herders en de wijzen uit het oosten. Maar de route eindigt natuurlijk in de stal bij Jozef en Maria en het kindje Jezus. Bij het eindpunt is warme chocolade met wat lekkers. “Neem je eigen lampje me en ga op reis”.

Meer informatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.