Vrijdag en zaterdag (20.15 uur) en als matinee op zondagmiddag (14.00 uur) speelt de Theatergroep TOBO in het Noorddamcentrum ‘Carnage – God van de slachting’ van Yasmina Reza. Dat is dus komend weekend van vrijdagavond tot en met zondag (24, 25 en 26 maart).

Het verhaal van de voorstelling is dat twee echtparen door een nogal pijnlijke gebeurtenis met elkaar in contact komen.

Fatsoen: dun laagje

De elfjarige zoon van het ene echtpaar slaat met een stok twee tanden uit de mond bij de zoon van het andere. De bijeenkomst in het huis van het slachtoffer dient ter verontschuldiging, een formaliteit. Geen probleem voor moderne, fatsoenlijke mensen. Of toch? Ze zijn alle vier succesvol, ontwikkeld, verstandig en politiek uiterst correct. Maar wat beschaafd, bijna vriendschappelijk begint, zal in een catastrofe eindigen. Hoe dun is het vliesje dat beschaving heet?

Film

De Franse schrijfster Yasmina Reza schreef ‘Le Dieu du Carnage’ in 2006. Inmiddels is dit successtuk verfilmd door Roman Polanski, in vele talen vertaald en door een enorm aantal gezelschappen gespeeld, ook in Nederland. Regisseur Jules Noyons zag verschillende versies, maar vond nooit dat de titel werd waargemaakt. In zijn versie bij Tobo streeft hij ernaar dat alsnog te doen.

Het Noorddamcentrum, waar de voorstellingen worden gegeven, ligt aan de Noorddammerweg 1 in Bovenkerk. Toegang €15. Tickets verkrijgbaar via: http://www.toneelgroeptobo.nl/kaartverkoop/

Met: Manuela Ruhé, Leonore Tismeer, Margriet Berger en Carles Wolterman.
Regie: Jules Noyons. Rekwisiteur: Ruud Ruissaard. Regie-assistente: Lia Wezenbeek-Donicie. Souffleuse: Rina van der Meulen. Vechtinstructeur: Simon van Lammeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.