De Urbanuskerk in Nes aan de Amstel is maandag door wethouder Herbert Raat (Erfgoed) in  veranderd licht gezet. Er is nu, na een donkere periode, een nieuwe LED-verlichting. De kerk is een rijksmonument.

Raat (Erfgoed) mocht ’s avonds dus, in het bijzijn van onder meer de Dorpsraad Nes, de verlichting voor het eerst ontsteken.

Bijdrage

Dat gebeurde in aanwezigheid van bestuurslid Hans Pronk van de Urbanuskerk te Nes aan de Amstel, Walter Boer en Hermann Ruhe , respectievelijk lid en voorzitter van de Dorpsraad. Zowel de gemeente als de Dorpsraad Nes hebben financieel bijgedragen aan de verlichting. “Dit doen wij graag, omdat wij graag bijdragen aan het – letterlijk – in de spotlights zetten van ons culturele erfgoed”, zei wethouder Herbert Raat. Hij wees er op dat het Rijksmonumentale kerkgebouw een hoge historische en maatschappelijke waarde heeft, die wij graag voor het voetlicht brengen voor de inwoners van Nes aan de Amstel en Amstelveen. Er wordt momenteel nog gewerkt aan het uitbreiden van het kleurenpalet van de verlichting.

Urbanuskerk te Nes

Het kerkgebouw aan de Amsteldijk Zuid 145, in 1889 gebouwd naar ontwerp van architect Joseph Cuijpers, is van verre te zien in het platte polderlandschap, door de verlichting nu ook in het donker. Joseph Cuijpers is de zoon van de beroemde architect Pierre Cuijpers die onder andere het Centraal Station van Amsterdam en het Rijksmuseum ontwierp. De Urbanuskerk te Nes was het eerste, zelfstandige ontwerp van de toen 28-jarige Joseph Cuijpers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.