Op een eilandje in het water langs de Burgemeester Wiegelweg is dinsdagmiddag het kunstwerk (een beeld) ‘Na Sluitingstijd’ officieel onthuld door kunstenaar Klaas Gubbels en wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) in het bijzijn van genodigden en omwonenden.

Klaas Gubbels (1934) is een (inter)nationaal bekende kunstenaar. In Amstelveen is hij geen onbekende door onder meer de grote roestbruine koffiekannen die al op verschillende plekken hebben gestaan.

Frits Barend

Onder de tientallen aanwezigen bij de onthulling was ook Gubbels’ goede vriend en Amstelvener Frits Barend om te proosten op de nieuwe aanwinst voor de gemeente. Kunst in de openbare ruimte is belangrijk, vindt cultuurwethouder Herbert Raat. “Niet alleen omdat het de inwoners de kans biedt op een laagdrempelige manier van kunst te genieten, maar ook omdat het hen aanzet tot nadenken en gesprek”, hoopt hij.

Westwijk

In de Wiegelweg-buurt van Westwijk was tot nog toe geen kunst op straat te vinden. Het gemeentelijke doel is uiteindelijk alle Amstelveense wijken te verrijken met kunst.

Na Sluitingstijd

Na Sluitingstijd was een van de vijf kunstwerken van Klaas Gubbels die te zien was tijdens de beeldenroute ARTZUID Annex Amstelveen in 2019. Inwoners van Amstelveen kregen toen de kans te stemmen op hun favoriete beeld, dat door de gemeente zou worden aangekocht om te plaatsen in de openbare ruimte.

Dit werd ‘Na Sluitingstijd’. Op advies van de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft de gemeente gekozen voor plaatsing op een eiland aan de Burgemeester Wiegelweg. In vergelijking met andere wijken telt Westwijk de minste buitenkunst per inwoner.

Foto (vlnr): Raat, Gubbels en Barend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.