Ter aanvulling van cadeaubon van € 500 in het kader van de gemeentelijke zogeheten ‘witgoedactie’ moeten de minima maar een bijzondere bijstand uitkering aan de gemeente vragen. Dat advies geeft de SP-Hulpdienst, die daar graag bij wil helpen.

De gemeente gaf een voucher ter waarde van vijfhonderd euro, waarmee men naar lokale detaillisten kon voor de aankoop van een meer duurzame wasmachine, koelkast, vaatwasser of ander witgoed. “Dat zijn apparaten die in geen enkel gezin mogen ontbreken”, oordeelt de SP.

 Aanvulling

Overigens werden wel alle vierduizend bij de gemeente bekende minima aangeschreven,  maar slechts een kwart daarvan kon de voucher krijgen, mits digitaal aangevraagd. Volgens SP-raadslid Nora Fakirni is € 500 niet genoeg gebleken om bijvoorbeeld een A label wasmachine te kopen. Daarom besloot de SP mensen erop te wijzen dat zij gebruik kunnen maken van bijzondere bijstand voor een aanvulling op dat bedrag.

Aanvragen

De SP-Hulpdienst zegt zich in te zetten om Amstelveense burgers te helpen bij het aanvragen van deze bijzondere bijstand. Vrijwilligers van de partij zijn maandag, woensdag en donderdag tussen 10:00 en 14:00 in De Arc aan de Jeanne d’Arclaan om de daad bij het woord te voegen. “We hopen mensen te bereiken die extra hulp nodig hebben om de aanvraag te doen”, zegt Hulpdienst-medewerkster Sahra. “We willen dat iedereen in Amstelveen toegang heeft tot duurzaam witgoed”. Wie vragen heeft over de geboden (of een andere hulpvraag) kan bellen met de dienst: 06-81589233.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.