Naar het overlijden, begin vorig jaar, van de in Amstelveen wonende oud-medewerker van de militaire inlichtingendienst Hans van de Ven (69) komt nieuw onderzoek. Dat meldt de recherche op Twitter. Van de Ven werd in Waardhuizen  dood gevonden in zijn badkuip. De schouwarts kwam tot de conclusie dat hij een ‘natuurlijke dood’ was gestorven, maar nabestaanden trokken die conclusie in twijfel.

Vandaar dus nieuw onderzoek, nadat onder meer een vriendin van de overledene daar bij de politie op had aangedrongen. Die laatste sprak hem wekelijks uit Canada, maar bereikte hem nu niet.  Ook een journalist van het AD en een oud-politierechercheur onderzochten de zaak en twijfelden over de eerdere diagnose.

Gelukkig

Van de Ven had Annique Botermans (63) in huis genomen, die de deur opende toen ongerust geworden kennissen zich daar meldden. Ze zei dat hij zich op een plaats bevond waar hij ‘heel gelukkig’ was. Botermans is veroordeeld voor faillissementsfraude en oplichting. Die feiten pleegde zij ook in België, waar zij nog een gevangenisstraf van vijf jaar tegoed heeft wegens oplichting (€ acht miljoen). Toen de politie in Waardhuizen bij het huis kwam, hield die een snel via de achtertuin vluchtende vrouw aan, die ut de doeken deed dat Van de Ven dood in het bad lag en werd gearresteerd. Ook zijn ex, een huisarts, twijfelde over de toedracht. Een hartinfarct zou kunnen, meldde het AMC na autopsie. Maar een gescheurde buikslagader, zoals men eerst als doodsoorzaak had geconstateerd, was er niet.

Zwarte dag

In de agenda van Annique Botermans stond op 29 januari: ‘De zwarte dag van Hns’. Dat de eerder door de schouwarts aangegeven sterfdatum 4 februari was werd al in eerder in twijfel getrokken.  Annique Botermans werkte als fiscalist onder meer bij accountantskantoren Arthur Andersen en Deloitte & Touche en begon later voor zichzelf met vastgoedonderneming Atrecht, die in 2004 failliet ging. Met de overleden Andries Plantinga (die ook een straf opliep) woonde zij in een kasteel in Wimmertingen, met Porsches en Bentleys voor de deur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.