Woensdag (13 maart ) is in de raadsvergadering van is een nieuwe rekenkamercommissie geïnstalleerd, bestaande Felix van Beek (voorzitter), Juliette Mies en Clemens Sengers. Er waren 41 kandidaten, zei burgemeester Tjapko Poppens.

Door een wetswijziging en aflopende termijnen van de leden bestaat de oude commissie niet meer en was vorming een nieuwe noodzakelijk.

Beter

Rekenkamers, wettelijk verplicht voor gemeenten, onderzoeken de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het beleid. Er wordt onderzocht wat er gebeurt, wat dat kost en oplevert. De rekenkamer kan ook voorstellen hoe het beleid op bepaalde punten beter kan. Een rekenkamer doet onafhankelijk onderzoek. Iedereen kan onderwerpen aandragen, maar elke rekenkamer beslist zelf wat zij onderzoekt en hoe zij dat doet.

Voorzitter

Voorzitter Felix van Beek woont in Limmen en was naar zijn zeggen tientallen jaren werkzaam in het openbaar bestuur in diverse verschillende functies, zowel ambtelijk als bestuurlijk. Hij vervult nu als ZZP’er kort lopende opdrachten en is al vijftien jaar actief als lid of voorzitter van diverse rekenkamers en rekenkamercommissies.

 Onderzoek

Juliette Mies groeide op in Amstelveen en werkt voor PBLQ, een onderzoeks- en adviesbureau gericht op de publieke sector. Door haar werk heeft zij geregeld te maken met gemeentelijke rekenkameronderzoeken over diverse onderwerpen. “Ik wil graag een bijdrage leveren aan een gemeente die dicht bij mij staat, nu vanuit de rekenkamer in plaats van onderzoeker,” zegt ze.

 Onderzoek II

Clemens Sengers woont sinds 2007 in Amstelveen en werkt meer dan dertig jaar als adviseur en onderzoeker in het publieke domein bij Adviesbureau Lysias in Amersfoort. “Door mijn werk als adviseur heb ik goed zicht op de vele vraagstukken waar een gemeente mee te maken heeft”, zegt Sengers. “Ik wil mijn kennis en kunde en onderzoekservaring graag inzetten ten dienste van in mijn eigen gemeente en een bijdrage leveren aan effectief bestuur.”

Foto-onderschrift (van links naar rechts): Felix van Beek, Juliette Mies en Clemens Sengers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.