Meer dan 50 vrijwilligers zijn afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet voor hun inspanning bij Kerst aan de Poel in Bovenkerk. Hun verkoop van kerstbomen, kerststukken en –kaarten leverde meer dan twaalf mille op (€ 12.216,49).

In het nieuwe glazen huis van de Urbanuskerk werd de bij dat bedrag behorende cheque overhandigd door Chris van den Helder aan Hans Zandvliet van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. Het bedrag is bestemd voor opknappen van de kerktuin.

Ravage

De tuin is door de fatale brand op 15 september 2018 en de vier jaar durende herbouw van de kerk veranderd in een ravage. De tuin wordt opgeknapt en gaat onderhouden worden door een tiental vrijwilligers.

Traditie

Kerst aan de Poel is sinds de brand een traditie geworden in Bovenkerk. Er is een Kerststal met een manshoge beeldengroep en er worden Kerstbomen en Kerststukken verkocht. Dit jaar was er ook een wensvijver.

Scholen

Naast al die vrijwilligers hebben ook zeshonderd kinderen van de basisscholen de buiten kerststal bezocht. Onder het genot van een beker warme chocolademelk werd er een kerstverhaal verteld en gezongen. De kinderen mochten ook nog een wenskaarsje in de vijver plaatsen en een bezoek aan de herstelde kerk brengen.

Zij hebben een groot bedrag voor de nieuwe tuin bijeengebracht met de verkoop van zelfgemaakte kaarten. De kinderen kunnen de ramp verwerken door te ervaren dat er na een ramp weer iets moois kan ontstaan. Het team vrijwilligers van Kerst Aan De Poel bedanken ook de gemeente, het Noorddamcentrum en Amstelidee.

1 REACTIE

  1. Positief hoor!
    Misschien ook allemaal ideetjes voor haar gelijknamige kerken in de Nes en Ouderkerk.
    Ik weet dat die ook wel wat kunnen gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.