De genomineerde sporters zijn voor de onderscheiding Sporter van het Jaar, die op het Sportgala (vrijdag 9 februari) wordt uirgereikt, zijn Daniel Abraham Gebru (parabaan- en wegwielrennen), Tinka Offereins (roeien) en Kira Toussaint (zwemmen).

Alle drie de Amstelveense sporters wisten in 2023 op een eindtoernooi goud te behalen.

 Medailles

 Daniel Abraham Gebru won in augustus een gouden medaille op de scratch én bij de tijdrit op de weg tijdens het WK Wielersport in Glasgow, Schotland. Tinka Offereins werd in september met haar ploeg wereldkampioen in de vier-zonder tijdens het WK in Belgrado, Servië. Kira Toussaint behaalde in december zowel op de 50 als de 100 meter rugslag goud tijdens het EK kortebaan in Otopendi, Roemenië.

Sportgala

Eind vorig jaar maakte het gemeentelijk sportbedrijf AmstelveenSport al bekend dat Rugby Club ARC, roeivereniging Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen genomineerden zijn voor Vereniging van het jaar 2023. En op de shortlist voor ‘Talent van het Jaar’ staan vijf jonge sporters: Bartu Karayel (tennis), Mischa Oosterbaan (zeilen), Marit van Buul (hockey), Enzo Fontein (rugby) en Max Ottenheijm (voetbal). Men  kan zijn stem uitbrengen op deze talenten tot en met maandag 15 januari via sportgala.amstelveensport.nl/stemmen.

Peter Postprijs

Er worden tal van prijzen op het Sportgala uitgereikt.  Niet alleen de sporter, vereniging en talent van het jaar, maar ook de vrijwilliger en de coach van het jaar, alsmede de Peter Post Oeuvreprijs. Burgemeester Tjapko Poppens en sportwethouder Herbert Raat maken de winnaars in de diverse categorieën bekend. Het Amstelveen Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.