Een woonwijk die een horecawijk is geworden, met alle overlast die dat volgens sommige bewoners geeft. Daarover ging de klacht waarmee 33 bewoners in Elsrijk naar de gemeente zijn gegaan. Die kwam donderdag met een delegatie, aangevoerd door wethouder Herbert Raat, om met een te praten.

De bezwaarden ervaren toenemende parkeerdruk en aanvallen op het milieu door geluid, stank en vuil. Onlangs verdween de kantoorboekhandel annex postagentschap van Gebrs. Winter uit de Karel Doormanweg en het er naast gelegen Indiase restaurant, dat wil uitbreiden, nam het pand over.

Kinderen

Daarmee is de straat volledig horeca geworden, op een kinderdagverblijf op de hoek na. De eigenares daarvan woont erboven en ondertekende geenszins het bezwaar der bewoners. Er zijn er meer zoals zij.

Degenen die wel een zienswijze bij de gemeente indienden, zijn tegen  de verbouwing van de kantoorboekhandel tot de zoveelste horecazaak. Overigens gaf de gemeente daarvoor wel vergunning, omdat de renovatie zich volledig inpandig afspeelt. Of zij staat op het punt dat te doen.

Avondmeting

Overdag is van de parkeerdruk overigens niet zoveel te merken als ’s avonds, als met name de sterk gegroeide Indiase gemeenschap de horeca gelegenheden bezoekt of pizzabezorgers van een ook daar gevestigde nering daar wegrijden of er terug komen.

De gemeente heeft toegezegd de parkeerdruk na zes uur ’s avonds te meten. Overigens is volgens een ambtenaar van Economische Zaken niet zeker of die druk alleen door horecabezoekers wordt veroorzaakt, omdat de actievoerders aangeven dat bij sommige huishoudens ook tegenwoordig twee of meer auto’s horen.

Kamers

Overigens koopt de eigenaar van het Indiase restaurant ook huizen in de buurt op om zijn personeel daar te huisvesten en een kamerverhuur te passen met, zo nodig, bezoekersvergunningen voor parkeren. De gemeente voert daartegen aan dat kamerverhuur aan strenge regels is gebonden en niet is toegestaan binnen vijftig meter van een ander kamerverhuurproject.

Volgens de bewoners past het geldende bestemmingsplan niet meer bij het parkeerbeleid van de gemeente. Ook hebben de actievoerders er bezwaar tegen dat garages worden gebruikt voor bedrijfsdoeleinden en in plaats van het stallen van auto’s. Maar daartegen kan de gemeente niets doen, omdat het de eigenaar of huurder van een garage vrij staat die te gebruiken waarvoor hij wil.

De actievoerders zeggen ook dat bedrijfsafval geregeld wordt gestort in ondergronds containers voor de buurt, waar vervolgens – als die vol zijn (zoals eerder de bedrijfscontainers) – afval wordt bij geplaatst.

Foto van laatste winkel: amstelveenweb.com 

2 REACTIES

  1. Hé App, hier ligt een volledig werkterrein voor je open. Om niet te zeggen een missie! Foto’s maken, turven, stukkies en brieven schrijven , Enz. Een kolfje naar jouw hand. 😂😂😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.