Voor de 52 koopwoningen die op braakliggend terrein aan de Bovenkerkerweg (bij Noorddammerlaan en Maalderij) komen, is vrijdag het bouwbord met de naam van het project onthuld. Dat deden wethouder Floor Gordon, samen met Hein Trebbe en John van de Heuvel van ontwikkelcombinatie Trebbe/BPD. De herenhuizen, die € 450.000 kosten, dragen de naam Beauve.

De ontwikkelaars Trebbe Wonen en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan op de stadsvilla’s en herenhuizen bouwen.

Cafetaria blijft

Voor het project moest kringloopwinkel de Boemerang worden verplaatst. Ook Carel’s Cafetaria zou eerst weg moeten, maar dat past nu in het gewijzigde plan.  Volgens Gordon voegt het nieuwbouwproject kwaliteit toe, biedt het ruimte aan gezinnen en geeft het ‘een impuls’ aan de Bovenkerkerweg, een weg tussen Amstelveen en Uithoorn, waaraan ook het NTC ligt. Bij de huizen komt ook een groen speelveld.

Beauve

Van den Heuvel zegt dat de ontwikkelcombinatie bewust ervoor koos het plan aan te laten sluiten bij de grondgebonden woningen van Bovenkerk en dus niet voor appartementengebouw. Volgens hem is architect Joris Molenaar er in geslaagd ook het sfeerbeeld van Bovenkerk in zijn ontwerp te vertalen.

Hein Trebbe jr. vindt dat met Beauve een gevarieerd woningaanbod op de markt wordt gebracht, dat bijdraagt aan de doorstroming op de woningmarkt in en rondom Amstelveen.

Complex

De ontwikkelaars stonden volgens de gemeente voor diverse uitdagingen. Zij wijst niet alleen op de verplaatsing van de kringloopwinkel en de inpassing van het cafetaria uiteindelijk, maar ook op het noodzakelijke herstel van een dijklichaam en op de noodzakelijke watercompensatie. Ook is volgens haar voldaan aan de wens van de gemeente er ‘middeldure eengezinswoningen’ te bouwen. De voorbereidende werkzaamheden bestonden uit archeologisch onderzoek en bodemsanering.

De gemeente stelt een bestemmingsplan op en legt dit naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar aan de gemeenteraad ter besluitvorming voor. Nadat vervolgens de omgevingsvergunning onherroepelijk is, kan de bouw van de woningen starten.

Foto (gemeente Amstelveen) vlnr: John van den Heuvel, Floor Gordon, Hein Trebbe

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.