Met o.a. poffertjes eten werd woensdag de heropening van ontmoetingscentrum Middenhof aan de Dr. Willem Dreesweg gevierd. Het bestaat allang, maar er vond nu een ingrijpede renovatie plaats, waardoor er meer ruimte en licht ontstond in de diverse lokalen. Voor de heropening was ook wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en welzijn, foto) langs gekomen.

“Hier hebben we vijftien jaar op gewacht”, zei manager Elena Nabatova van welzijnsorganisatie Participe Amstelland, dat aan dezelfde weg kantoor houdt.

Dementerenden

Eigenlijk is Middenhof een vreemdeling tussen de wijkcentra, zoals De Bolder en Westend. Behalve tientallen dementerenden in de diverse zalen, afkomstig uit heel Amstelveen, wonen in Middenhof ook ouderen zelfstandig. Zij verzamelden zich ter gelegenheid van de nieuwe fase in de tuin van het complex. Zo’n tien of twaalf vrijwilligers, van wie de meesten ook daar wonen, staan klaar om steun te bieden als dat nodig is.

Senioren

In totaal wonen er zo’n tachtig senioren rond de tuin van Middenhof in appartementen,  rond de gemeenschappelijke tuin. “Zij kozen daar zelf voor”, zegt Nabatova. De flatjes zijn doorgaans kleiner dan de woonruimte waar zij uit komen, maar daar staat veel hulp tegenover. Over het algemeen is het welzijn van en de zorg voor ouderen in de stad redelijk goed, constateert de manager van Participe. “In Amstelveen komt het eigenlijk weinig of in het geheel niet voor dat iemand dagen- of wekenlang dood of ziek blijft liggen, zonder dag iemand het merkt”, zegt ze. En zeker niet in Middenhof.

Versneld

Corona heeft de verbouwing wel kunnen versnellen, geeft zij toe. Participe en Eigen Haard zorgden voor de financiering, maar de zorginstelling krijgt weer geld van de gemeente. Met de verbouwing kwamen er ook andere tafels en stoelen in de lokalen, die dus een onderdeel zijn het wijksteunpunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.