Van de Amstelveense schijfster Jacobine van den Hoek, de wekelijks een column heeft in het Amstelveens Nieuwsblad, verschijnt dinsdag 8 februari een tweede historische roman. Lokale media kregen geen, landelijke kennelijk wel een recensie-exemplaar. Het boek heet ‘De roos van Napoleon’ en verschijnt bij HarperCollins Holland. 

Haar debuut was ‘Zondebok’. Volgens de uitgever is zij ‘niet meer weg te denken uit de wereld van de fictie’ door haar nieuwe roman ‘De roos van Napoleon’. Om zijn jonge jaren trouwde Napoleon met Joséphine, die vluchtte in 1790 van Martinique en in Parijs terecht kwam, omdat zij de slavenopstanden in de Cariben wilde ontlopen.

Napoleon is inmiddels generaal en op zoek naar geluk en erkenning. Dat de wegen van de twee verloren zielen in een veranderende wereld elkaar vinden vormt de essentie van het boek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.