Tot het inde van het jaar is poppodium P60 een lichtpunt in het Stadshart. Haar gevel is volledig verlicht. In deze donkere tijden laat het poppodium, net als vele andere podia in Nederland, het licht schijnen voor iedereen die een extra lichtje kan gebruiken.


Met deze actie sluit P60 zich aan bij een landelijke actie, gestart door Patronaat in Haarlem en aangemoedigd door de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en – Festivals). Het is een symbolisch gebaar richting het publiek en andere belanghebbenden om hen door deze wel heel donkere kerstperiode te trekken.

Gesloten

P60 moet, net als alle andere niet-essentiële winkels en culture instellingen, haar deuren weer sluiten tot en met in ieder geval 14 januari. Directeur Gerard Lohuis vindt het belangrijk met dit gebaar iedereen door deze tijden heen te helpen. “Het is een pittige tijd voor ons als podium, maar vooral ook voor al onze vrijwilligers, collega’s in de culturele sector en in het bijzonder voor alle winkels en horecagelegenheden op het Stadplein, zegt hij. “We hebben met z’n allen hard gewerkt om alles zo veilig mogelijk te maken voor ons publiek. Na een periode van diepe dalen, leken we weer deze crisis uit te gaan. We hopen dat de politiek ons snel een langetermijnvisie kan bieden wat betreft de heropening van alle sectoren.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.