Dit voorjaar kunnen theaterliefhebbers in De Landing op Uilenstede  avontuurlijk theater van (internationale) gezelschappen zien.  Er staan nieuwe theatervormen op het programma als mime en nouveau cirque. Met Engelstalige en ‘Language No Problem’-voorstellingen wil De Landing theater toegankelijk maken voor de grote expat-gemeenschap van buitenlandse studenten en professionals in Amstelveen.

Op dinsdag 26 maart is de Engelstalige voorstelling  van Sam Ward te zien. En op zaterdag 30 maart Take the Rubbish Out, Sasha (foto). Een toneelstuk over de verwoestende impact van oorlog en de verbazingwekkende veerkracht van degenen die het meemaken.

Oekraïne

Het stuk is geschreven door Natalya Vorozhbit, een vooraanstaande toneelschrijver in Oekraïne. Zij schreef het stuk in 2014, toen het Russische leger de regio Donbas in Oost-Oekraïne annexeerde. Binnen een jaar bezette het Russische leger ook de Krim in Zuid-Oekraïne.

 Mime

 Op woensdag 3 april presenteert het mimeduo De Ronde/Deroo zijn performance “Transit’ (Language No Problem). Deze absurde, dromerige en humoristische voorstelling schetst een filmische blik over het gevoel van nooit ergens aankomen. In werkelijkheid zijn we vaker onderweg dan dat we ergens arriveren. Transit is een vervolg op After The Echo, dat in 2021 de Best of Fringe Award van het Amsterdam Fringe Festival won.

The Chosen Haram

In The Chosen Haram vertelt op dinsdag 23 april Sadiq Ali een meeslepend verhaal over een verboden liefde van twee homosexuele mannen. Deze nouveau cirque-voorstelling mixt het thema seksualiteit met die van geloof en verslaving. Met vijf-sterren-kritieken en uitverkochte zalen was The Chosen Haram dé grote hit op het beroemde Edinburgh Fringe Festival.

Bekijk de complete theateragenda op www.schouwburgamstelveen.nl/agenda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.