Sommige mensen beschuldigen volledig anoniem. Daar baal ik van en ik heb besloten die reacties niet meer toe te laten of die onherroepelijk weg te werken. Dus niet meer ‘taal’ (die trouwens nooit over de inhoud gaat en van koppen maken nooit hoorde), ‘VVD-vriendje’,   ‘prioriteiten’, Piet of andere anonieme onzinnige lafbekkerij.

Er zijn trouwens meer van die volstrekt anonieme reacties. Die vind ik niet alleen laf, maar zij gaan zelden in op de inhoud van een artikel. Zij schijnen bijvoorbeeld alleen de taal nauwgezet te bestuderen (bij andere media trouwens nooit). Dat anonieme geneuzel, zoals over een hoofd- of onderkast letter ben ik zat. Ook het allerlei items zonder enige aanleiding in verband brengen met plaatselijk (zoals politiek) beleid.

Minimaal

Ik kan die vuilbekkerij als er een levende afzender bij staat nog pruimen, maar de anonimiteit veracht ik. Minimaal zou een door mij te bereiken email-adres er bij moeten staan. Deze site is voor vrijheid van meningsuiting maar er moet wel te achterhalen zijn wie de mening geeft. Opdat laffe commentaren worden voorkomen.

10 REACTIES

  1. Ik had soms de indruk dat Johan Bos zelf ook onder een schuilnaam reageerde. Hij is altijd te herkennen aan overbodige termen als ‘volledig’, ‘onherroepelijk’, ‘volstrekt’ en ‘geenszins’, omdat hij zich graag krachtig uitdrukt.

    Anonimiteit is soms noodzakelijk maar meestal is het inderdaad laf en oneerlijk.

    Gebruikt Frank Bikker een ander email adres als hij als Frank reageert?

  2. Teksten met spel- en taalfouten en met niet-lopende zinnen worden minder serieus genomen. Dat betekent een gemiste kans voor een stadskroniek als deze. Ik begrijp dus ook niet waarom Johan Bos niet zijn teksten beter naleest voordat hij die plaatst.

    Punt 4 is inderdaad onzin. Het gaat immers juist om de inhoud. Fouten gaan ten koste daarvan. Johan mag degenen dankbaar zijn die hem daarop wijzen, liefst niet anoniem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.