Volgende week gaan de basisscholen dicht, volgens het kabinet om de coronabesmettingen terug te dringen. Ook de buitenschoolse opvang gaat die week dicht, maar is wel in de kerstvakantie open.

Scholen en buitenschoolse opvangorganisaties regelen noodopvang voor kinderen in een kwetsbare positie en kinderen van ouders met een cruciaal beroep.

 Beperkte opvang

De gemeente en de besturen van de koepels Amstelwijs en Amstelland, alsmede van de Vrije School Parcival willen het aantal kinderen in de noodopvang beperken. Daarom hanteren zij de volgende uitgangspunten voor Amstelveense basisscholen:

  • Er is geen afstandsonderwijs op de scholen, het zijn vrije dagen;
  • Noodopvang is echt noodopvang, ouders worden met klem gevraagd hiervan alleen gebruik te maken als het écht niet anders kan;
  • Tijdens de noodopvang wordt geen onderwijs aangeboden;
  • Kinderen waarvan beide ouders een cruciaal beroep hebben kunnen naar de noodopvang;
  • Kinderen in kwetsbare posities worden door schooldirecteuren naar school gehaald voor noodopvang;
  • De schooltijden en BSO-tijden blijven tijdens deze aankomende noodopvang week hetzelfde als de reguliere tijden.

Mocht er een eventuele langere lockdown in 2022 komen, dan gaan de schoolbesturen, kinderopvangorganisaties en de gemeente weer met elkaar in gesprek.

1 COMMENT

  1. Zou je een draaiboek voor een langere lock down niet nu al niet maken gezien ervaringen uit het verleden. Voorkomt veel frustratie van alle partijen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.