Na een scheiding is het voor ouders, die beiden toch het beste voor hun kind willen, soms lastig de omgangsregeling goed te regelen en uit te voeren. Humanitas Amstelland kan volgens wethouder Frank Berhout (Jeugd) hierbij helpen met de Begeleide Omgangsregeling (BOR).

Hij zegt het belangrijk te vinden dat de gemeente BOR-trajecten kosteloos aanbiedt als ouders er na een scheiding samen niet uitkomen. “In 2020 kregen ruim 28.000 minderjarige kinderen te maken met de echtscheiding van hun ouders. Wanneer ouders moeite hebben met het uitvoeren van de omgangsregeling kan de scheiding voor sommige kinderen traumatisch zijn. BOR kan helpen zodat ouders op dit punt weer gaan samenwerken met het belang van hun kind voor ogen.”

Bij de hand nemen

Tijdens deze BOR-trajecten leren ouders afspraken te maken en worden ze begeleid bij de omgangs- en overdrachtsmomenten van de kinderen. Het kind staat centraal en het doel is te zorgen dat de ouders uiteindelijk zelf weer de omgangsregeling kunnen uitvoeren. De ondersteuning van Humanitas BOR duurt tussen drie tot zes maanden. De gemeente Amstelveen financiert de BOR-trajecten.

Voor wie?

BOR is er voor in Amstelland wonende ouders die na een relatiebreuk een steuntje in de rug kunnen gebruiken, omdat zij kinderen hebben van 0-12 jaar oud. Maar BOR is er vooral voor kinderen die een neutrale plek nodig hebben om contact te hebben met een ouder. En verder voor ouders die bereid zijn afspraken te maken over omgang, maar die dat op dit moment nog niet zonder begeleiding aandurven, voor ouders die het prettig vinden in mens-tot-mens contact ondersteund te worden door een neutrale en levenservaren vrijwilliger. Maat zij moeten wel gemotiveerd zijn, meewerken en afspraken nakomen.

Kijk voor meer informatie op www.humanitas.nl/amstelland/bor Aanmelden bij Sophie s.vanschieveen@humanitas.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.