In september vestigt C&A zich opnieuw in het Stadshart. Het verliet zaterdag het legendarische pand waar het sinds het begin van het winkelcentrum zat, maar blijft dus wel in Amstelveen. Of liever: het keert daarnaar terug.

In het zogenoemde Herenstraatje in het Binnenhof, waar onder meer Van Lookeren zit, heeft het bbedrijf beslag kunnen leggen op het pand van Wijtman Sport. Dat bedrijf, noch het voorgaande, ook in sportartikelen, kon daar blijkbaar renderen.

Brenninkmeijer

C&A betrekt overigens wel een veel kleiner pand dan waar het eerst zat. C & A zijn de voorletters van Clemens en August Brenninkmeijer, die in 1841 een textielwinkel openden in Sneek. Er volgde een keten en in Duitsland en Engeland werden ook winkels geopend. Het is nog steeds een familiebedrijf, in handen van de familie Brenninkmeijer. Die heeft inmiddels ook andere bedrijven en is onder meer via een ervan de grootste leverancier van zonnepanelen.

In het ‘oude’ gebouw van C&A vestigt zich de kledingzaak ZARA.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.