De gemeente kwam met de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) overeen dat meer bewustwording van andere weggebruikers op school(fiets)routes zal worden gevraagd. Daartoe fietste verkeerswethouder Herbert Raat met voorzitter Ben Westendorp van de VVN diverse schoolroutes, waarover opmerkingen waren gekomen.

De eerste fietsrit vond plaats in Westwijk, zegt Westendorp. “De melder van de knelpunten, een moeder met haar zoontje fietste samen met wethouder Herbert Raat en Ben Westendorp de route langs onder meer de Karel Eijckmanschool, Triangel en Westwijkplein”, meldt de VVN.

Verkeersregels

Die bracht recent bij de gemeente conclusies en aanbevelingen onder de aandacht. “Soms ging het daarbij om technische dingen, maar er kwamen ook wat algemene punten aan de orde.” Het gaat vooral over verkeersregels en bewustwording. “Mensen, ouders en kinderen houden zich niet of slecht aan verkeersregels. En het lijkt alleen maar slechter te worden. Wie geeft nog richting aan?”, zegt Westendorp. “Wie houdt zich nog aan snelheidsbegrenzing? Wie houdt zich nog aan regels die voor gebruik van rotondes gelden? Misschien weten we het wel, maar vinden het niet zo belangrijk meer om die regels te volgen.”

Bewustmaking

Dat vereist bewustmaking van de gevaren die men loopt als men aan het drukke verkeer deelneemt, vindt de plaatselijke afdeling van VVN. De landelijke organisatie gaat de komende tijd daar in campagnes meer aandacht aan besteden. Amstelveen doet hetzelfde. Ben Westendorp: “We vinden dat nog meer scholen in Amstelveen aandacht moeten schenken aan het jaarlijkse schoolexamen voor leerlingen en daaraan me moeten doen. We gaan die scholen daarom stimuleren verkeerslessen te geven. En daarbij te proberen zoveel mogelijk ouders van schoolgaande kinderen daarin te betrekken om zodoende met elkaar de verantwoordelijkheid te nemen voor verkeersveiligheid.  Daarnaast lijkt het ons belangrijk om scholen met vervolgonderwijs in Amstelveen te stimuleren verkeers- herhaal -lessen aan te bieden. Wij willen graag met de gemeente en vertegenwoordigers van scholen om tafel om dit te bereiken”.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.