Wethouder Paulette Koek-Baks van Ouder-Amstel heeft deze week de provincie verzocht snel in actie te komen om de verkeersituatie bij brug Ouderkerk te verbeteren door het inzetten van verkeersregelaars. De Amstelveense wethouder Herbert Raat deelt de mening dat er wat moet gebeuren. Maar ook inwoners van Ouderkerk klaagden over de situatie.

In de gemeenteraad van Ouder-Amstel op 7 juli zijn stelde D66 er vragen over Ouder-Amstel en riep B&W op contact te zoeken met de provincie.

Omleiding

In verband met de werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe brug is momenteel het fietspad aan de Amstelveense zijde tijdelijk afgesloten. Daarom is er nu een omleiding via de Amstelzijde en moeten (brom)fietsers extra oversteken. Dit zorgt ervoor dat verschillende verkeersstromen (snel- en langzaam verkeer) elkaar kruisen en dat levert gevaarlijke situaties op, die al geleid hebben tot ongelukken, zegt de gemeente Ouder-Amstel.
“We begrijpen dat er bij dit soort werkzaamheden soms tijdelijke verkeersaanpassingen nodig zijn, maar op dit moment zorgt het voor veel onduidelijkheid en gevaar voor de weggebruikers. Het is een belangrijke fietsroute, niet alleen schoolgaande kinderen en forensen maken gebruik van dit fietspad maar ook de toerfietsers en racefietsers. En we zitten in een seizoen waarin het extra druk is met fietsers”, zegt wethouder Koek-Baks, een collega van Herbert Raat. Die wil ook graag dat de verkeerssituatie veiliger wordt en ondersteunt het verzoek.

Ongewenst
Aan de Ouderkerkse kant van de brug (Hoger Einde) is de situatie al langer onveilig, vindt de gemeente Ouder-Amstel. Het (brom)fietsverkeer uit de dorpskern moet voorrang geven aan het doorgaande fietsverkeer op het fietspad langs de Burgemeester Stramanweg. Het gevolg is dat als er een groep fietsers oversteekt uit het dorp, die gedeeltelijk op de auto-/busbaan moeten wachten om voorrang te kunnen verlenen. Ook voor het (fiets)verkeer dat het dorp in wil is de situatie onoverzichtelijk, vinden beide gemeenten.

4 REACTIES

  1. De nieuwe brug is te smal voor twee bussen of vrachtauto’s die elkaar willen passeren. Onbegrijpelijk dat er een nieuwe brug wordt aangelegd die te smal is.

  2. Dus we maken een splinternieuwe brug te smal voor twee elkaar passerende vrachtauto’s of bussen om het sluipverkeer van personenauto’s tegen te gaan?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.