Sander Mager, voormalige fractieleider van GroenLinks in de gemeenteraad van Amstelveen, een functie die hij twaalf jaar had, en directeur van het evenement Jazz in het Dorp, is lijsttrekker van Water Natuurlijk bij de verkiezingen voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Die worden volgend jaar maart gehouden. De waterschapspartij Water Natuurlijk is ruim 10 jaar geleden opgericht door natuur- en milieuorganisaties en wordt actief gesteund door GroenLinks en D66, die ook de kandidaten ervoor leveren.

Sander Mager

Lijsttrekker Sander Mager noemt de samenstelling van de kandidatenlijst een mix van ‘duurzame veranderaars, groene politici en progressieve bestuurders’. Hij is op dit moment al fractievoorzitter van Water Natuurlijk en daarnaast directeur van AgriProFocus, een netwerkorganisatie voor duurzame agrarisch ondernemerschap in Afrika en Azië. Hij maakt nu al deel uit van het bestuur van het schap. Zijn fractie telt vier personen van de dertig die samen algemeen bestuur (foto)  vormen. Er is een dagelijks bestuur van vijf personen, waarin Wiegert Dulfer van Water Natuurlijk zit.

Diervriendelijk

Van het algemeen bestuur maken ook de politieke partijen VVD, PvdA, Partij voor Dieren, CDA en 50 Plus deel uit. Verder zijn er zogenoemde geborgde zetels voor bedrijven (3), landbouw (3) en natuurbeschermers (1)

Volgens Mager kan men bij de verkiezingen voor het waterschap een stem uitbrengen voor de groenste, duurzaamste en diervriendelijkste oplossingen. “Niet alleen voor de technisch en financieel meest haalbare oplossing.”

Nummer 2 op de lijst is Marjolein Quené (Hilversum), ook op dit moment al lid van de fractie van Water Natuurlijk, historicus en bedrijfskundige en eerder onder andere manager duurzame energie bij Nuon.

Beschermers Amstelland

Renske Peters (3 op de lijst) uit Amsterdam is dit moment voorzitter van Beschermers Amstelland, die zich inzet voor de kwaliteit van de cultuurhistorische waarde van het landschap in Amstelland (onder meer de Bovenkerkerpolder) te behouden. Peters was eerder werkzaam bij de gemeente Amsterdam op het gebied van openbare ruimte, groen en water en werkzaam bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu op het gebied van waterveiligheid en internationaal waterbeleid. Op plaats vier staat Pieter de Groene (Breukelen), fervent watersporters en namens D66 wethouder geweest in de gemeente Stichtse Vecht en namens de fractie Bedrijven (KvK) eerder dagelijks bestuurder geweest in het waterschap.  Jojanneke Vanderveen (Hilversum) is promovenda politieke theorie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze vervult en vervulde diverse functies bij GroenLinks en was onder meer landelijk voorzitter van Dwars, de jongerenorganisatie van deze partij.

Boris van der Ham

De steun van GroenLinks en D66 is goed terug te zien in de rest van de kandidatenlijst. Ook voormalig GroenLinks-wethouder Gerrit Pas (Huizen), Amsterdams D66-raadslid en Provinciale Statenkandidaat Bart Vink en voormalig Amstelveens raadslid Hans Koot staan op de lijst. Geheel in die lijn zijn ook de twee lijstduwers bekende politici. Ruud Grondel, eerder wethouder in Diemen en bestuursvoorzitter van GroenLinks Noord-Holland, staat op plaats 21. D66-prominent en acteur Boris van der Ham is lijstduwer op plaats 22.

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.