De docenten rekenen er op dat de ingrijpende renovatie en nieuwbouw aan het begin van het volgende schooljaar, zei rector Nan Botting van het Keizer Karel College. Woensdag (9 februari) werd met de bouw het zogenaamde hoogste punt bereikt, maar de omstanders konden dat nauwelijks van de rest van de bouw onderscheiden, omdat het allemaal op gelijke hoogte leek. Onderwijswethouder mocht de vlag hijsen bij het bereiken van die mijlpaal. Nou ja, de vlag: Een stellage met behalve de Nederlandse driekleur, ook die van het KKC en nog andere vlaggen.

De school voor voortgezet onderwijs bestaat nu 65 jaar, vertelde Botting. Een leeftijd waarop men nadenkt over pensioen, maar dat is het KKC vreemd. Het kijkt naar de toekomst, in een groter gebouw, waar ook nog een afzonderlijke gymzaal bij wordt gebouwd. “Wij maken een verjongingsslag, met dank aan de gemeente.

Groei

Het Keizer Karel College wordt al maanden flink verbouwd en een nieuw deel wordt bijgebouwd. Berkhout zei onder de indruk te zijn van de planning van de bouwploeg (onderwijs en bouwers). Hij memoreerde dat niet alleen het KKC, maar in feite drie van de vier scholen voor voortgezet onderwijs adequate huisvesting krijgen. Ook voor basisscholen bouwt de gemeente veel nieuwe panden. “Het is heel fijn dat ook het KKC, net als al onze VO-scholen, een nieuwe behuizing krijgen”, zei hij. “Het Keizer Karel College was toe aan een grondige renovatie en uitbreiding om de circa 1.750 leerlingen te huisvesten. Dat aantal groeit in de komende jaren alleen maar. Met dit nieuwe en verbouwde pand zetten we een duurzame en multifunctionele middelbare school neer. Met de oplevering van dit pand komend schooljaar, zijn alle vier de middelbare scholen in Amstelveen klaar voor de toekomst.” Dura Vermeer is de aannemer en was met een delegatie van de bouwers aanwezig.

Leerpleinen

Het Keizer Karel College was een school met klaslokalen en gangen en transformeert zich de komende maanden naar een plek met vaklokalen en leerpleinen. De school is verdeeld in vier gebieden: de exacte vakken, de talen, de maatschappelijke vakken en de kunstvakken. Naast deze vaklokalen liggen leerpleinen waar leerlingen zelf aan de slag kunnen. De nieuwe indeling en ruimten ondersteunen de school om vernieuwende onderwijsmethoden toe te passen, zoals digitaal- of vakoverstijgend werken.

Botting: “Op het Keizer Karel College willen wij onze leerlingen de gelegenheid bieden vanuit een gezamenlijke brede basis hun eigen weg te volgen. Hierbij is ruimte voor ieders talent en interesses. De nieuwe indeling en vormgeving van onze school ondersteunt onze onderwijsvisie, waarmee we ons onderscheiden van andere scholen in de regio. Op deze manier hebben leerlingen uit Amstelveen en omgeving echt iets te kiezen wanneer zij naar de middelbare school gaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.