Donderdag 6 juni gaat de film Tolkien landelijk in première en deze is dan ook te zien in Cinema Amstelveen. De auteur van de  wereldberoemde boeken ‘The Lord of the Rings’ wordt gespeeld door Nicholas Hault en Lily Collins kruipt in de rol van zijn vrouw.

Scenes uit de film laten zien hoe hij verliefd werd, in de oorlog meevocht en door de straat rende met zijn vrienden. Bovendien laten deze beelden zijn enorme fantasie zien, waardoor snel duidelijk wordt waar hij zijn inspiratie vandaan haalde voor zijn vele verhalen.

Broederschap

Ook het inmiddels wereldberoemde ‘The Hobbit’ is van zijn hand. Mede door dit succes werd de schrijver uitgeroepen tot de ‘vader’ van de moderne fantasyliteratuur. “Het is een verhaal over reizen, de reizen die we maken om onszelf te bewijzen. Het gaat over avonturen, het gaat over krachtige magie, magie dat alles ontstijgt wat iemand ooit heeft gevoeld; het gaat over wat het is om lief te hebben; het gaat over moed; het gaat over broederschap”, legt het personage Tolkien in de film uit over zijn meesterwerk.

De film draait van donderdag 6 juni af en is ook als matinee te zien, o.a. tijdens het Pinksterweekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.