Wat ik mis in alle verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraad, is een visie van de partijen – in het kader van de regionale aangelegenheden – op de grootste biomassacentrale in achtertuin Diemen. Geen partij maakt zich daar druk over. Noch over de talloze windmolens die Amsterdam aan onze grenzen wil plaatsen. Amsterdammers mochten meepraten over wáár zij die wilden hebben, maar dat ze er komen is al door de GroenLinkse-wethouder dictatoriaal beslist.

Amstelveen en alle partijen in de gemeenteraad gaan kennelijk met B&W mee in de stupide acties om het ondemocratisch aan ‘klimaattafels’ vastgestelde ‘klimaatakkoord’ te halen, wat trouwens geenszins een akkoord was omdat iemand erover kon meepraten. Geen verdediger van kernenergie zat aan die tafels, want die had men voortijdig uitgesloten van enige deelname aan de gevoerde gesprekken.

EU

Inmiddels is de meerderheid van de bevolking en ook de Europese Commissie vóór die echt CO2-loze uitstoot van de energie der kerncentrales, maar in Amstelveen blijft men vasthouden aan zonnepanelen en windmolens, die zogenaamde groene stroom leveren, waarvan twee derde nog altijd door de voor ontbossing zorgende biomassa wordt geleverd. Wij moeten van het gas af, hoorde ik meer dan eens in de raadzaal. Blijkbaar kiezen de raadsleden voor de driemaal zoveel CO2 leverende biomassa. Liever dan kernenergie die geen enkele CO2-uitstoot levert. Dat het wel zo zou zijn is een grove leugen van de milieuorganisaties. Maar ja, die komen er zonder liegen ook niet meer uit.

2+3=2

Aan die tafels is trouwens als een van de vele krankzinnigheden bedacht dat men de CO2 van biomassa gewoon niet meetelt. Wie zou zeggen dat 2+3 toch maar 2 is, wordt als verwarde persoon beschouwd. Maar aan de klimaattafels zijn dergelijke idioten blijkbaar als specialisten gezien. En Amstelveen hobbelt mee, aan  de verkiezingsprogramma’s te zien. Dat men zich slechts met plaatselijke zaken moet bezig houden, staat haaks op het telkens op de agenda van de gemeenteraad voorkomende punt ‘regionale aangelegenheden’. Men praat mee in de Metropool Regio Amsterdam (MRA) en de regio Amstelland en de Meerlanden. Nou ja, Amsterdam beschikt. En dat heeft een uitgesproken links bestuur, dat bijvoorbeeld windmolens tegen de wil van de Amsterdammers wil plaatsen. Alsof weer en wind voor voldoende stroom zorgen. Nou ja, we hebben altijd nog biomassa. Tijdelijk althans. Totdat alle bossen weg zijn….

2 REACTIES

  1. En daarom worden al die dingen ook als het regionale aangelegenheden zijn, het liefst als HAMERSTUKKEN afgedaan. Geen gezeik, iedereen rijk dat idee. Waarom zouden we aan democratie doen als we eerder thuis kunnen zijn?!

    Komende vergadering een record aan hamerstukken. En die burger moet niet zeuren als ze een andere mening heeft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.