Maandag (3 september) start de gemeente met de vervanging van 26 populieren aan de Keizer Karelweg, tussen nummer 438 en Laan Walcheren. De gemeente denkt dat de kwaliteit van deze derde generatie Italiaanse populieren op deze plek sterk is verminderd. Tegelijkertijd vervangt zij de asfaltlaag van de weg en legt zij een vrij liggend en veiliger fietspad aan nu bushalte Dijkgravenlaan aan beide zijden van de weg is vervallen. De overige populieren aan de Keizer Karelweg blijven staan.

De Italiaanse populieren staan in de verharding in plaats van in het groen, wat betekent dat zij zich minder goed kunnen ontwikkelen en hun conditie de laatste jaren sterk is verminderd. Tijdens de boomveiligheidscontrole zag de gemeente dat de hoeveelheid dood hout toeneemt en er zijn eenjarige zwammen op de stamvoet aangetroffen. Om veiligheid te kunnen garanderen, is daarom besloten de bomen nu te vervangen. Bij uitstel is de kans aanwezig dat de bomen acuut moeten worden gekapt en niet direct nieuwe exemplaren kunnen worden aangeplant.

30 nieuwe

De gemeente plaatst na afronding van de asfaltering 30 nieuwe – in plaats van de 26 oude – en dezelfde populieren terug: de vierde generatie bomen op deze plek. Er komt een snelgroeiende soort die met betere groeiomstandigheden. Net zoals de overige populieren aan de Keizer Karelweg die in het groen zijn geplant, een betere conditie hebben en kunnen blijven staan.

Om de bomen te kunnen vervangen, wordt de rijstrook tussen 9 en 4 uur deels afgesloten voor het verkeer. Om de stad goed bereikbaar te houden, is er voor gekozen de werkzaamheden aan wegen, fietspaden en bomen nu uit te voeren, ruim voor die aan de A9 starten en nu de populieren nog niet op omvallen staan. Zie voor meer informatie www.amstelveen.nl/werkinuitvoering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.