Wethouder Herbert Raat van Financiën (die in het vorige college ook Wonen in zijn portefeuille had) heeft bij de politie gedaan, omdat hij en medewerkers steeds opnieuw werden bedreigd door een zekere mevrouw H., onder meer op Facebook en andere sociale media. `Wij trekken hier een streep in het zand en nu is het genoeg`, vindt Raat.

De vrouw was bekend bij de jeugdhulpverlening, wilde een andere woning en daarvoor een urgentie van de gemeente. Die zou nodig zijn voor haar zoon, vindt zij zelf. Maar de urgentie werd door de gemeente afgewezen. Dat werd de oorzaak van en lange reeks beledigingen aan het adres van met name genoemde ambtenaren, voorzien van hun foto, op internet.

Foto’s

In maart is per brief al gevraagd haar internet-actie, waarvoor zij inmiddels medestanders kreeg, te stoppen en de foto’s te verwijderen. Dat deed ze niet, melden B&W nu aan de gemeenteraad.

Overigens heeft de Jeugdbescherming Regio Amsterdam (JBRA) wel toe steken te hebben laten vallen wegens capaciteitsproblemen. Er werd niet tijdig een gezinsplan opgesteld, omdat een gezinsmanager uitviel.

Instroom

‘Op dit moment is er een instroommedewerker verbonden aan het gezin die de veiligheid op korte termijn waarborgt tot er een nieuwe gezinsmanager is gekoppeld aan het gezin die een gezinsplan opstelt en de uitvoering ervan bewaakt,’ staat er in de brief aan de gemeenteraad.

Volgens de vrouw heeft een ambtenaar van de gemeente haar een ‘fatsoenlijk huis’ beloofd door daarvoor een urgentieverklaring voor haar zoontje en haarzelf af te geven. Maar de gemeente meent dat zij daarvoor niet in aanmerking komt, wat tot haar woede en irritatie leidde. Zij noemde Raat op diens eigen website ‘een schoft met een stropdas’ en verweet de betreffende jeugdambtenaar naakte vrouwen op zijn Facebookpagina te plaatsen, waar zij ook ‘pedofiele neigingen’ van een andere (ex-) wethouder sleepte bij sleepte.

Vluchtelingen

Volgens de vrouw hebben vluchtelingen in no-time een huis en moeten Amstelveners jarenlang wachten. Voor Raat had zij ook nog de boodschap dat er veel méér ellende zou volgen. “We bewaren het best voor het laatst.”

Raat: “Dit accepteren we niet. Iedereen mag alles zeggen over ons beleid, maar als mensen ons bedreigen, beledigen en schermen met eerwraak doen we consequent aangifte.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.