“Je kunt wel zwemwater hebben, maar zonder instructeurs doe te nog niks”, zegt sportwethouder Herbert Raat. Misschien zijn leden van de gemeenteraad, die voortdurend klaagt over de lange wachtlijsten voor zwemlessen, bereid als zodanig aan de slag te gaan, suggereert hij wat lacherig. Hij gaf donderdag het startschot voor de wervingscampagne bij een reclamezuil voor het zwembad De Meerkamp.

Er zijn op dit moment drie zweminstructeurs, maar volgens Raat moet dat aantal minimaal verdubbelen. Vandaar de campagne met de slogan ‘Kom in actie’.

Kinderen

De gemeente vindt het belangrijk dat de kinderen op haar grondgebied leren zwemmen. De Meerkamp wil daarvoor wel meer lessen aanbieden, maar daarvoor zijn meer instructeurs en ‘lifeguards’ (toezichthouders) nodig.

De uitingen zullen overigens niet tot die (wildplak) zuil voor De Meerkamp beperkt blijven, maar door heel Amstelveen zichtbaar zijn en is een samenwerking van het bedrijf AmstelveenSport en de gemeente Amstelveen, die overigens enig aandeelhouder van de onderneming is.

Verkorting

Volgens AmstelveenSport is werken in een zwembad een sportieve en verantwoordelijke baan, waarbij het borgen van zwemveiligheid voor de badgasten en het voorkomen van calamiteiten staan voorop. ‘In het werk wordt veel contact gelegd met de badgasten en aangespoord tot het hebben van plezier binnen de zwem-accommodatie’, zegt de organisatie. Om de wachtlijsten te verkorten is niet alleen extra zwemwater nodig, maar ook ( “nog belangrijker”) voldoende gemotiveerde zweminstructeurs, vindt Raat. “Zwemveiligheid is een van onze prioriteiten. We zijn ontzettend blij met de huidige enthousiaste zweminstructeurs en hopen dat De Meerkamp met deze campagne meer collega’s binnenhaalt.”

Levensbelang

Leren zwemmen is volgens de medewerkers belangrijk. ‘Het is dé reden dat ze voor dit vak hebben gekozen, mensen iets leren waar ze heel veel plezier aan kunnen beleven’, zegt AmstelveenSport.

Vanuit het maatschappelijke belang wordt de wervingscampagne ook gericht op potentiële medewerkers die nog niet zijn opgeleid tot zweminstructeur of lifeguard, uiteraard wel zwemvaardig zijn en het vak moet hen wel aanspreken, meldt de organisatie. Men kan dat een interne opleiding volgen en tegelijkertijd werken en stage lopen in het zwembad.

Overigens kunnen ook parttimers of mensen die ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben, solliciteren. Minstens moeten er vijf instructeurs bijkomen, maar meer is ook goed. En er ook plaats voor veel toezichthouders. Zeker met de komst van een nieuw bad in 2025.

Vacatures van lifeguard en zweminstructeur op: amstelveensport.nl/vacatures

3 REACTIES

  1. Je kunt wel geen zweminstructeurs hebben, maar zonder woonruimte heb je ook weinig kans dat je ze krijgt, Herbert !
    Dan nog iets Herbert.Hoe lang zit je al in het gemeentehuis voor de VVD en nu pas kom je er achter dat het aantal zweminstructeurs minimaal moet verdubbelen? Vreemd hoor! Overigens ook een blamage van de rest van de politiek die blijkbaar niet hard genoeg op die trom heeft geroerd.

    Misschien moeten andere politieke partijen daar ook eens vragen over stellen als zij vinden dat de wachtlijsten voor zwemles weggewerkt moeten worden,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.