Bewoners van Westwijk, waar een actiegroep is ontstaan, vrezen toenemende verkeersdrukte in hun wijk als gevolg De Scheg, die met ruim 1400 woningen ten zuiden van Westwijk komt. Zij vinden vanavond in de raadsvergadering een gewillig oor bij de fractie van Actief voor Amstelveen.

Fractievoorzitter Michel Becker vraagt dan in een motie of het college normaals  wil overwegen de ontsluiting van de nieuwe wijk via de Legmeerdijk te laten lopen. B en W voelen daar niets voor en stellen vanavond ontsluiting via Weldam en Hammarskjöldsingel voor. Dat is tegen het zere been van de bewonersgroep Ontsluit Scheg Anders.

Bewoners betrekken

Volgens de motie-Becker zouden er net zo goed drie aansluitingen voor de nieuwe wijk kunnen zij. Maar hij wil een ‘risico analyse’ over de verkeersveiligheid laten  uitvoeren. Volgens hem hebben de bewoners gelijk als zij drukker verkeer in de Westwijk vrezen. De daar wonende mensen, die zo hun eigen ideeën hebben over de zaak, moeten bij nieuw onderzoek worden betrokken, vindt hij.

Onwenselijk

Het college, gesteund door de coalitie, wil daar vanavond niets van weten. Het vindt de suggesties, die het zegt te hebben bestudeerd, op basis van nieuw verkeersonderzoek ‘onwenselijk’. Plannen van B en W houden in dat de bestaande wegen in Westwijk voor de aansluiting dienen, waardoor het dus in die wijk drukker wordt. De bewonersgroep vindt dat een onevenredige verdeling van het verkeer. De Legmeerdijk is een provinciale weg en die zou volgens B en W het toenemende verkeer niet aan kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.