Beeldend kunstenaar Sam Drukker, die op het ogenblik in Museum JAN (Dorpsstraat) exposeert, komt zondag 19 december (14.00 tot 17.00 uur) live tekenen op zaal tussen zijn eigen werken. Hij kiest willekeurig personen uit die hij ter plekke zal portretteren.

Over zijn werkproces meldt Sam Drukker: “Concentratie is alles. Eerst moet je begrijpen wat er aan de hand is. Als ik werk ben ik voor 90% aan het registreren, dom aan het overnemen. Maar tegelijkertijd moet ik begrijpen wat mij ontroert en aantrekt.”

Half uur

De tekensessie vindt plaats op zaal in Museum JAN en zal ongeveer een half uur per persoon duren. Een unieke kans om de kunstenaar in actie te zien.

Sam Drukker (1957) tekent en schildert sinds zijn studie aan de Academie Minerva in Groningen, portretten van mensen in hun schoonheid, imperfectie en kwetsbaarheid. De kunstwerken, nu tentoongesteld bij museum KAN, getuigen van een zeer realistische teken- en schilderstijl.

In de tentoonstelling ‘Onderweg’ in Museum JAN zijn werken van de periode 2010-2021 te zien, met onder andere het kersverse werk Plaag (2020) en de Drie Roeiers (2017) die in relatie tot de corona- en vluchtelingencrisis actueler zijn dan ooit.

Normale museumtoegang, vooraf aanmelden is hiervoor niet nodig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.