Hockeyclub HIC is startte– naast de training op donderdagavond – met trimhockey op woensdagochtend, waar ouders van hockeyende kinderen en andere enthousiastelingen de techniek en tactiek van het hockeyspel leren. Op die manier leren zij dat hockeyen meer techniek en conditie vergt dan men langs de zijlijn vaak denkt.

“Als mijn kinderen een wedstrijd spelen, ziet het er altijd gemakkelijk uit. Iedereen roept ook aanwijzingen. Sinds ik zelf hockey, weet ik pas hoe moeilijk het is. Mijn conditie is niet geweldig, maar het ontbreekt me vooral aan techniek. Ik had nooit gedacht dat ik het zó leuk zou vinden om zelf gaan hockeyen. En ik vind elk trucje op het veld ineens geweldig om te zien!”, zegt een van de trimhockeyers.

Recreatief
Trimhockey is recreatief gemengd dames- en herenhockey zonder prestatiedruk of verplichtingen. Ofwel: een aangename buitentraining om de conditie op peil te houden. Trimhockey heeft een recreatief karakter en is zeer geschikt voor beginners aangezien er drie groepen zijn: starters, beginners en gevorderden. Een bijkomend voordeel is dat je met trimhockey niet vastzit aan wedstrijden in de weekenden.

Ook andere clubs
Trimhockey is voor een brede groep hockeyers, van starters tot gevorderd, voor dames én heren van 25+. Voor velen die vroeger (al dan niet recreatief) hebben gehockeyd kan trimhockey weer een nieuwe start betekenen. HIC is niet de enige club in de regio dat Trimhockey als onderdeel heeft. Andere clubs zoals Myra, Amsterdam en Hurley hebben ook trimhockey teams waarbij er ook meerdere malen per jaar onderling toernooien worden gespeeld en een heus internationaal twee landentoernooi tussen Nederland en Duitsland. Onderling zijn er wel grote verschillen natuurlijk, Trimhockey bij de meeste clubs is wedstrijden spelen, bij het Amstelveense HIC wordt er ook daadwerkelijke op diverse niveaus getraind door professionele trainers.

Groei in de regio

Hockey is nog steeds een snelgroeiende sport in de regio. Met name bij groeperingen die vroeger niet zelf hockeyde. Met meerdere kinderen op Hockey is de behoefte groot om ook deel te nemen aan deze familieactiviteit. Ook stadsbewoners zonder (thuis wonende) kinderen hebben de behoefte om iets te ondernemen. Lex Vastenou, initiator van Trimhockey bij HIC: “De groei bij HIC, maar ook bij andere clubs, is aanzienlijk. HIC is daarom het afgelopen jaar ook bezig om extra dagen in te plannen voor Trimhockey om aan de vraag te voldoen”.  Naast de traditionele donderdag avond vanaf 20U is er nu ook een woensdagochtend training ingepland van 10 tot 11.30, precies goed om de kinderen op tijd van school te halen.

Omdat het bedrijven van een nieuwe sport vaak een drempel is voor veel nieuwe hockeyers biedt HIC de mogelijkheid om een aantal keer vrijblijvend mee te doen en is de jaarlijkse contributie het laagste van de regio. Op de foto: Trimhockeyers werken aan hun behendigheid onder leiding van HIC trainer Mattijs Heemskerk. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.