Het vrouwenkoor Kwintessens bestaat 25 jaar en viert dat zilveren jubileum zaterdag (17 november) met een concert in de Paaskerk aan het Augustinuspark. ‘Water en zee’ is daarvan het thema, waarmee alle nummers iets hebben te maken. ‘Geen zee te hoog’ heet het concert dan ook, dat om 18.30 uur begint.

Het getal 25 heeft bijzondere betekenis voor het koor. Het bestaat namelijk uit 25 vrouwen en werd dus 25 jaar geleden opgericht.

Twintig jaar al is Justina Oosters de dirigent ervan. Er is in de loop der jaren wel iets aan het repertoire veranderd. Optredens werden gedurfder, bijvoorbeeld. Ook komen er steeds nieuwe stemmen bij. Hoewel ook de bezetting geregeld veranderde, zingen nog altijd vier vrouwen uit de begintijd mee.

Première

Tijdens het concert beleeft het drieluik ‘Langs het eeuwige water’ van Jeppe Moulijn een de première. Het stuk is op verzoek van het koor speciaal door het jubileum door hem geschreven. Er zijn begeleidende beelden bij en een aantal solo-optredens, meldt het koor. Na afloop van het concert is er een receptie en de toegangsprijs, inclusief een programmaboekje, bedraag tien euro. Meer info op: www.vrouwenkoorkwintessens.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.