Twintig mensen willen de nieuwe burgemeester van Aalsmeer worden. Er hebben elf mannen en negen vrouwen gesolliciteerd, meldt de Provincie Noord-Holland op gezag van de commissaris van de Koning (CdK) Johan Remkes.

Hij heeft dat aan de gemeente Aalsmeer meegedeeld. Van alle sollicitanten hebben er zeventien een fulltime functie in het openbaar bestuur en drie werken los daarvan. Verwacht wordt dat de nieuwe burgemeester in april wordt benoemd. Na een eerste schifting door Remkes, gaat de rest van de sollicitaties naar een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad, die met een voorstel naar de complete raad komt. In een besloten zitting wordt dan een kandidaat gekozen, waarna de Kroon die benoemt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.