Er is donderdag (26 oktober) weer een drugspand gesloten. Burgemeester Tjapko Poppens besloot een woning te sluiten aan de Rosa Spierlaan, waarin een complete kenniskwekerij was gevestigd.

Het huis blijft drie maanden dicht.

Brandgevaar

De politie had de kwekerij gevonden na meldingen uit de buurt over hennepgeur. Er bleken in het pand meer dan 650 planten aanwezig te zijn, alsmede hennepgruis en een hoeveelheid geknipte henneptoppen. Daarbij was er sprake van energiediefstal en hierdoor ook brandgevaar.

Wonen

Burgemeester Tjapko Poppens zegt met de sluiting criminaliteit en overlast voor de buurt tegen te willen gaan. Ook wil hij voorkomen dat de woning opnieuw wordt gebruikt voor illegale activiteiten, zoals hennepteelt. “In Amstelveen willen we geen productie of handel in drugs”, zegt hij. De gemeente wil ook dat, bij de huidige krapte op de woningmarkt, woningen worden gebruikt om in te wonen.

Ondermijning

Amstelveen en andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel. Wie signalen of een vermoeden daarvan heeft, kan het best de politie bellen via 0900 – 88 44 of bij Meld Misdaad anoniem: 0800 – 7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.