Met € 250 steunt de gemeente de sponsor-traploop van leerlingen van groep 8 van de Brede School Rembrandt voor bestrijding van de ziekte MS. Het team van de school dat zondag meedoet aan het traplopen Arena MoveS 2018 in de Johan Cruijff Arena bestaat uit 8 scholieren.

De wethouders zijn onder in de indruk van de inzet van de leerlingen en het verhaal van Sandy. Samen met burgemeester Bas Eenhoorn is daarom besloten om het team van de Brede School Rembrandt tijdens Arena MoveS te steunen met 250 euro. “Wij zijn ontzettend trots op jullie en hopen dat jullie heel veel geld gaan ophalen voor dit goede doel”, aldus Herbert Raat en Frank Berkhout.

Femke van Zwieten had nog nooit van MS gehoord, totdat ze onlangs de eigenaresse van haar verzorgpony ontmoette die aan de spierziekte lijdt, Sandy Krijnen. Sandy vertelde haar dat zij zo’n 5 jaar geleden in een rolstoel zat, maar door een positieve mindset nu weer kan lopen. “Ik was hiervan zo onder de indruk dat ik haar heb gevraagd om haar verhaal te vertellen voor de klas”, vertelde Femke aan wethouders Herbert Raat (Financiën) en Frank Berkhout (Onderwijs en Jeugd) tijdens een bezoek aan het gemeentehuis. “Na haar bezoek hebben we allemaal besloten om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS.”

Armbandjes

Zo ook haar schoolgenootje Robin Spiegelenburg. Met tientallen zelfgemaakte armbandjes is zij langs familie, vrienden en school gegaan om deze te verkopen. “Ik heb al 275 euro opgehaald”, zegt ze. “In totaal hebben we al meer dan 1000 euro opgehaald voor het goede doel.”

Sandy was ook bij het bezoek aan het raadhuis aanwezig. De geboren Amstelveense heeft nog geen maand geleden 2000 kilometer gefietst om de top van de Mont Ventoux te bereiken om zo aandacht (en geld) te vragen voor onderzoek naar MS. Sandy is trots op de meiden. “Ik vind het geweldig dat zij zondag 700 treden gaan traplopen, want dit is iets wat MS-patiënten niet of nauwelijks kunnen. En ook voor Femke en Robin is dat best pittig.”

Trots

De wethouders zijn onder in de indruk van de inzet van de leerlingen en het verhaal van Sandy. Samen met burgemeester Bas Eenhoorn is daarom besloten om het team van de Brede School Rembrandt tijdens Arena MoveS te steunen met 250 euro. Herbert Raat en Frank Berkhout zeggen ‘ontzettend trots’ op de deelnemertjes te zijn en te hopen dat die veel geld gaan ophalen voor het goede doel.

 

1 REACTIE

  1. Heel erg leuk!

    Wat ik ook heel erg leuk zou vinden als de politieke partijen hier in de gemeente eens dhr. Johan Bos toegang verschaffen tot hun vergaderingen. Het is maatschappelijk, politiek, sociaal en cultureel hoogst ongezond om te doen alsof je iets te verbergen hebt. Het bereikt trouwens ook exact het tegenovergestelde van wat men lijkt te beogen.

    Iets wat ook heel leuk zou zijn: Amstelveense pleegkinderen die in deze gemeente de leeftijd van 18 jaar bereiken. Ik weet niet of iedereen zich beseft wat dat allemaal kost tegenwoordig, zo’n uitzet? Dan vind ik dat de gemeente best een paar mille kan ophoesten voor het parketvloertje, de saus op de muur en wat meubeltjes. De SP en GroenLinks kan je maar het beste uit de buurt houden van dat soort dingen, die mensen maken toch overal een puinhoop van. Het idee lijkt voor hen belangrijker dan de persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.