De door de evangelische geloofsgemeenschap Crossroads International Church uitgezonden zendingspiloot Marijn Goud en zijn gezin is zaterdagavond te zien in de documentaireserie ‘Bushpiloten’ op NPO 2 om 18.55 uur. De gemeente, waar Engels de voertaal is, houdt zondagmorgen twee diensten achter elkaar in het Amstelveen College aan de Sportlaan.

Goud en zijn vrouw Noortje verhuisden met hun kinderen Judah en Salomé door hun geloof gedreven in 2014 naar Angola, waar werken voor de Mission Aviation Fellowship (MAF). Met hen in beeld start de EO zaterdag de serie Bushpiloten. Er komen in volgende uitzendingen, een coproductie met de MAF, nog twee andere gezinnen aan de beurt.

 Hun geloof in God paarden de Gouds aan passie voor de luchtvaart. De MAF is de grootste ideële vliegtuigmaatschappij ter wereld, waarvan elke vijf minuten  ergens ter wereld een vliegtuig opstijgt. Op vliegveld Teuge bij Apeldoorn houdt MAF trouwens zaterdag een Open Dag.

In de 8-delige serie maakt de kijker ook kennis met de familie Van Dijk in Papoea en de familie Bijkerk in Suriname. Waar piloten Pieter, Andy en Marijn zich bezighouden met medische safari’s en ambulancevluchten, dragen hun vrouwen en kinderen op andere wijze een steentje bij.

Gezamenlijk verlangen

“Ons gezamenlijk verlangen is om op een praktische en persoonlijke manier Gods liefde aan de mensen te laten zien”, vertellen Marijn en Noortje. Hij doet dit als piloot en monteur, bijvoorbeeld door het uitvoeren van medische evacuaties, en Noortje gebruikt haar achtergrond als lerares. Ook houdt ze zich bezig met de geestelijke gezondheid van de lokale bevolking. Door gebed en bemoediging helpt ze mensen dichter bij God te leven, zeggen de echtelieden.

Turbulent

Uit ‘Bushpiloten’ blijkt dat roeping en avontuur hand-in-hand gaan. Het werk van de MAF-piloten is turbulent. Onvoorspelbaar weer, valwinden en de hoge luchtvochtigheid van het tropische klimaat maken vliegen in deze gebieden tot een flinke uitdaging. Opperste concentratie en eindeloos geduld zijn een must om veilig te kunnen landen op de korte, vaak onverzorgde landingsbanen.

Geloof in de praktijk

“Bushpiloten vertelt de verhalen van moedige mensen, doorzetters, bevlogen maar ook buitengewoon creatief in alle obstakels die ze in hun werk tegenkomen”, zegt EO-eindredacteur Erwin Hoffman. “Het gaat hier om de beste piloten van de wereld.” MAF-directeur Adri van Geffen: “Onze piloten brengen hun geloof in de praktijk door hun talent in te zetten op onherbergzame plaatsen over heel de wereld. Wij geloven dat niemand onbereikbaar is voor Gods liefde.’’

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.