“In Wijkcentrum Westend knappen vrijwilligers van Ons Tweede Thuis (OTT) kinderwagens, buggy’s, en autostoeltjes op”, zegt Stef Walsma. Hij is wijkcoach voor Westwijk en Bovenkerk bij Participe Amstelland.

Walsma voegt er aan toe dat de kinderwagens etc. naar vluchtelingen in Griekenland gaan, maar ook dat ze gratis worden gegeven aan Amstelveense minima.

Vluchtelingen

 Vluchtelingen hebben, na een barre reis, alleen wat schamele bezittingen konden meenemen. Dat blijkt bij aankomst in Griekenland. Moeders ontbreekt het vaak aan kinderwagens en buggy’s, zegt Walsma. Zijn vrouw volgt de Stichting Because We Carry, vandaar. De stichting kreeg onlangs van Schiphol een grote partij achtergelaten kinderwagens, buggy’s, en autostoeltjes. Dat bracht hem op de idee kinderspullen te laten reinigen en herstellen, zodat die een nieuwe bestemming kunnen vinden. En daarvoor schakelde hij de mensen van Ons Tweede Thuis in.

Minima

 Overigens bleef het niet bij vluchtelingen. Ook Amstelveense families en eenoudergezinnen met weinig geld kunnen een gratis kinderwagen, buggy of autostoeltje halen, als zij dat niet zelf niet kunnen betalen. Wijkcoach Walsma meldt het aan het Minima Platform en de betreffende vluchtelingen als er weer een partij klaar staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.