Woensdag 1 november (20 uur) wordt weer een zogeheten Elsrijklezing gehouden. Die gaat ‘Over muziek en politiek in Rusland’ en Ruslandkenner en schrijver Michel Krielaars geeft hem.

Zijn verhaal wordt afgewisseld met liederen uitgevoerd door mezzosopraan Henriëtte Schenk en pianiste Irina Antonova.

Lot van musici
Krielaars geeft antwoord op de vraag of het lot van musici onder Stalin te vergelijken is met het leven onder Poetin en zijn oorlog tegen Oekraïne. Hoe ging het met componisten en musici onder het dictatoriale bewind van Stalin? Onder zijn bewind floreerde het muziekleven, maar het ze moest zich schikken naar de nieuwe artistieke doctrine van het sociaal realisme. Ook zal Krielaars ingaan op de actuele situatie van de oorlog van Rusland met Oekraïne.

Hij is NRC-boekenredacteur en was eerder correspondent in Moskou. Als auteur schreef hij vier boeken over Rusland waaronder ‘De klank van de heilstaat’. Op 1 november vertelt Krielaars uitgebreid over componisten en musici uit dat boek.

Locatie en tijd
De Elsrijklezing wordt gehouden uur in Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan 138. De zaal is open van 19.30 uur af. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld, melden de organisatoren. Aanmelden is verplicht. Dat kan via elsrijklezing@stadsdorpelsrijk.nl

Elsrijklezingen
Stadsdorp Elsrijk wil met de Elsrijklezingen de publieke discussie over maatschappelijke onderwerpen in die wijk verbreden. De volgende lezing is op 22 november met dr. Rémy Limpach over zijn boek ‘De brandende kampongs van generaal Spoor’ en over het onderzoekrapport ‘Over de grens’ over het geweld in de dekolonisatieoorlog 1945-1949.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.