Donderdag werd ‘de duurzame informatiemarkt’ van  de gemeente gehouden voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Er kwamen bijna honderd mensen heen een de gemeente spreekt van een drukbezochte markt.Zij wilde VVE’s helpen bij het verduurzamen van hun gebouwen. Voor VvE’s is het vaak lastig het energielabel te verbeteren, omdat de besluitvorming vaak complex is, beseft de gemeente.

Financiering

Er bestaat veel behoefte aan hulp bij het verduurzamingsproces, meldt de gemeente naar aanleiding van de informatiemarkt. ‘De vragen die gesteld werden gingen vooral over een stappenplan om energie te besparen, ondersteuning bij het maken van dit plan en hulp bij de complexe besluitvorming en de financieringsvraagstukken.’

Servicepunt

Goed advies van een expert, passend bij de specifieke situatie van een VvE, is volgens de gemeente heel belangrijk. VvE’s kunnen bij het Servicepunt Energieadvies voor Collectieven en Organisaties van de gemeente terecht. Zij kunnen een aanvraag doen voor gesubsidieerd energieadvies en/of procesbegeleiding om hun gebouw te verduurzamen. Meer informatie over de subsidie is te vinden op de pagina Subsidie energieadvies en procesbegeleiding voor collectieven en organisaties. Vragen en verzoeken kunnen gemaild worden naar servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl

Subsidie

Voor VvE’s die energiebesparende maatregelen nemen is er de subsidie Energiebesparing. Bijvoorbeeld met betere isolatie, ventilatie, duurzame verwarming of koeling. De subsidie moet binnen 13 weken na uitvoering van de maatregelen worden aangevraagd. Kijk voor de volledige regeling op de pagina Subsidie Energiebesparing. Naast deze subsidie kan er gebruikgemaakt worden van de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s van het Rijk. Deze mag naast de subsidie van de gemeente worden aangevraagd. Kijk voor de volledige regeling op Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE (rvo.nl)

 Startpunt 

Als leden of huurders willen starten met verduurzamen is een bezoek aan het loket van het Energieloket Amstelveen de eerste stap. Er is o.a. informatie te vinden over een stappenplan, subsidies en beschikbare leveranciers. Meer informatie: Regionaal Energieloket | VvE | Gemeente Amstelveen | Regionaal Energieloket

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.