Van 6 oktober tot en met 3 februari wordt in het Cobra Museum de tentoonstelling ‘Een Ontembare Kracht, het kind als inspiratiebron voor Cobra en kunst van nu’ gehouden. Daarop vooruitlopend gaat het museum op de Amsterdamse Uitmarkt, die van 24 tot en met 26 augustus wordt gehouden, samen met tien kinderen ‘grote mensen’ een lesje leren.

De kinderen geven er een workshop VingerVerfenVoorVolwassenen en gaan de bezoeker onderwerpen aan een diepgaande test: De herontdekking van het kind in hem of jaar.

Stand

De test wordt bij volwassen bezoekers van de Cobra Museumstand (no.122) afgenomen door kinderen. Die kinderen onderzoeken namelijk of volwassenen nog te redden zijn. Is er nog iets van hun creativiteit over? Durft een volwassen mens nog ongegeneerd eerlijk te zijn? Is men bereid om te huppelen om ergens snel te komen? Het is volgens het Cobra Museum belangrijk dat volwassenen het kind in zich zelf herontdekken en de daarbij ontstane spontaniteit weer volop de ruimte te geven. Of dat lukt? De jonge onderzoekertjes geven, en passant verwijzend naar de expositie, na een ingevulde test een sluitende diagnose.

Mythes

Het s de bedoeling da op de expositie energie van het kind alom vertegenwoordigd is, de mythes over de zuiverheid van het kind worden onderzocht en volwassenen onder begeleiding van kinderen het kind in zich zelf weer kan ontdekken.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.