Meer dan de helft van de 79 brievenbussen in Amstelveen (40) gaat met ingang van 10 september verdwijnen. Op 5 oktober is heel de klus geklaard. Bij bejaardenhuizen en andere zorginstellingen blijven de brievenbussen zo veel mogelijk behouden, maar PostNL zegt het totale aantal aan te passen, omdat steeds minder post wordt verstuurd.

Brievenbussen die weinig worden gebruikt, gaat het bedrijf verwijderen of verplaatsen naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Volgens PostNL is er bij het bepalen van de locaties waar wel en niet bussen nodig zijn rekening gehouden met de afstandseis die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen advies uit te brengen op de plannen in de gemeente, zegt het bedrijf. “Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven, ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.’

Brief
Van 10 september af worden veranderingen in het netwerk van brievenbussen in heel Noord-Holland doorgevoerd.  Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus.

Blijft

In Amstelveen blijven bussen staan op de volgende locaties: Bos en Vaartlaan, Amsterdamseweg 518, Bourgondischelaan 1, Texelstraat 2, Rembrandtweg 428, Burgemeester Haspelslaan 131, Nieuw Loopveld 14, Smeenklaan 12, Amsterdamseweg 149, Uilenstede 7E, Kostverlorenhof 6, Camera Obscuralaan 606, Klaasje Zevensterstraat 67, Traviatastraat 33, Amsteldijk Noord 75, Oostermeerweg 85, Van der Hooplaan 191, Kastanjelaan 9, Lindenlaan 55, Populierenlaan 21, Langs de Werf 17, Maalderij 32, De Helpende Hand 9, Laan vd Helende Meesters 30, Landtong 2, Kringloop 2, Jol 2, Parlevinker 57, Salamander 2, Jane Addamslaan 78, Zonnedauwlaan 24, Felix de Nobelhof 2, Asserring 190, Kleine Noorddijk 1, Loethoelilaan 107, Poortwachter 79, Doctor Willem Dreesweg 96 en Brink 6. De rest verdwijnt dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.