Huisartsen van het Medisch Centrum Bankras houden op vrijdag 17 november (16.00 uur) een informatiebijeenkomst voor hun patiënten van 75 jaar en ouder. Die vindt plaats in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 (naast met MC).

Het thema is ‘Regie op ouder worden’. Samen met organisaties die gericht zijn op ouderen willen de artsen praten over allerlei ‘aspecten van het leven die juist bij het ouder worden heel belangrijk zijn’.

Proactieve zorgplanning

De artsen willen bijvoorbeeld weten of hun patiënten naar tevredenheid wonen, voldoende sociale aansluiting hebben en hoe het staat men hun wensen ten aanzien van het medisch handelen. Het programma begint op 16.00 uur, maar het kan van 15.30 uur al terecht met o.a. koffie / thee. De meeting duurt twee uur. De middag wordt geleid door Robin Zuidam, verbonden aan het “Bezinningshuis” (www.bezinningshuis.nl).

Robin Zuidam en huisarts Els Licht vertellen op welke manier men zich bezig kan houden met de belangrijke vragen rondom eventuele grenzen aan medisch ingrijpen, de zogenaamde ‘proactieve zorgplanning’. Behalve Els Licht zijn ook de huisartsen Friederike Bakker, Bruck Mengistu en Daan Roescher aanwezig.

Participe

Net als praktijkondersteuner ouderenzorg, medewerkers van de wijkzorg en welzijnsorganisatie Participe. In april is al eens zo’n bijeenkomst georganiseerd. De patiënten zijn persoonlijk uitgenodigd. Als dat niet het geval is kan men zich  aanmelden via het bezinningscentrum. Er is plaats voor maximaal vijftig deelnemers. De organisatoren willen graag weten met hoeveel mensen men komt. Aanmelden kan ook via https://www.weetuwatuwilt.nl/agenda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.